Grayscale, Bu 2 Sürpriz Altcoin’i Seçti: İki Yeni Tröst Kurdu!

Bitcoin ETF sürecinin başkahramanlarından Grayscale, Grayscale Near Trust ve Grayscale Stacks Trust başlattı. Tröstlerden biri yalnızca Near Protocol’ü destekleyen NEAR’a yatırım yapıyor. Diğer tröst yalnızca Bitcoin Layer 2 Stacks’in bir parçası olan STX’e yatırım yapıyor. Böylece Grayscale, bireysel ve kurumsal akredite yatırımcıların bu 2 altcoin projesine yatırım yapmasının önünü açtı.

Grayscale Investments, iki altcoin için yeni yatırım ortaklığı başlattı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, piyasanın gündeminde potansiyel spot Ethereum ETF onayı var. Bu gelişmelerin ortasında Grayscale Investments, Grayscale Near Trust ve Grayscale Stacks Trust yatırıma açtı. Şirketin, Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, tröstlerden biri yalnızca Near Protocol’ü destekleyen NEAR’a yatırım yapıyor. Diğer tröst ise yalnızca Bitcoin Layer 2 Stacks’in bir parçası olan STX’e yatırım yapıyor. Grayscale’in Ürün ve Araştırma Başkanı Rayhaneh Sharif-Askary yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Çeşitlendirilmiş kripto varlığına yatırım yapma talebinin devam etmesiyle Grayscale, yatırımcıların kripto ekosisteminin gelişmekte olan ve gelişen bölümlerine erişmelerini sağlayan yeni ürünler piyasaya sürmeye kararlı. Stacks ve Near, Blockchain’in ölçeklenebilirlik sorunlarını ele almak için farklı çözümler yaratarak, daha fazla benimsenmeyi teşvik etmeye ve sonuç olarak kripto ekosistemini ileriye taşımaya yardımcı olmaya hazırlanıyor.

Şirketin spot Bitcoin ETF’si devler arasında yer alıyor

Grayscale’in spot Bitcoin borsa yatırım fonu GBTC, diğer kripto fonlarına kıyasla yönetim altındaki en yüksek varlıklar (AUM) arasında yer alıyor. Son verilere göre GBTC, 23 Mayıs itibariyle 20,08 milyar dolar değerinde fon topladı. Bu arada, Grayscale’in tercih ettiği altcoin projelerinden NEAR’ın 7,63 dolardan işlem görüyordu. NEAR, günlük grafiğinde %4,7 değer kaybetti. Diğer altcoin STX ise %2,3 kayıpla 2,00 dolardan el değiştiriyordu.

Grayscale Ethereum ETF

Grayscale’in iki yeni yatırım fonu, firmanın bir Ethereum ETF‘sinin onaylanma ihtimalinin geçen hafta büyük ölçüde artmasıyla ortaya çıktı. Bloomberg’deki kıdemli ETF analistleri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot Ethereum ETF’lerini onaylayıp onaylamayacağına ilişkin tahminlerini %25’ten %75’e yükseltirken, kurumun düşüncelerinde ani bir “180” yaptığı görülüyor. Grayscale, 21 Mayıs’ta Ethereum ETF başvurusunu, onaylanma olasılığını daha da artırmak için staking ifadesini kaldırdı. Bu güncel haliyle SEC’e yapmış olduğu başvuruda güncelleme yaptı. Son gelişmeler, SEC’in bir spot Ethereum ETF’yi onaylama olasılığını oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx