Trump’tan Rusya ve Ukrayna arasında 30 günlük “koşulsuz ateşkes” çağrısı

Trump’tan Rusya ve Ukrayna’ya “Koşulsuz Ateşkes” Çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasında 30 günlük “koşulsuz ateşkes” çağrısında bulunarak, olası ateşkese saygı duyulmaması halinde “daha geniş yaptırımlar uygulanacağı” konusunda uyardı.

Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin görüşmelerin devam ettiğini belirten Trump, “ABD, ideal olarak 30 günlük koşulsuz ateşkes çağrısı yapıyor.” dedi. Kabul edilebilir bir ateşkes olması durumunda Rusya ve Ukrayna’nın müzakerelere “saygı duymaktan sorumlu tutulacağını” vurguladı.

Ateşkese saygı duyulmaması halinde ABD ve ortaklarının daha geniş yaptırımlar uygulanacağını belirten Trump, Avrupa ile Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barışın sağlanmasına kararlı olduklarını ifade etti.

Ateşkesin, barış anlaşması yönünde bir adım olması gerektiğini söyleyen Trump, tüm bu sürecin “kısa süre içinde” gerçekleşebileceğine inanıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna’nın bugün itibarıyla bile 30 günlük ateşkese hazır olduğunu belirtti. Zelenski, “Rusya’nın bu öneriye olumlu yanıt vereceğini umuyoruz. Ayrıca Ukrayna, her türlü formatta müzakerelere hazır olduğunu teyit ettim.” şeklinde konuştu. (AA)

Related Posts

Türkiye bu görüntüleri konuşmuştu… ‘Omuz atma’ cinayetinde yeni gelişme

İzmir’de markette çıkan omuz atma tartışmasında Semih Kenan Köse’nin öldürülmesi ve sevgilisi Sibel Kabadayı’nın yaralanmasına ilişkin davada, Sercan Bavkır ile kardeşleri Serkan ve Taylan Bavkır’a verilen 15’er yıl hapis cezaları ve Kabadayı’ya verilen 16 ay 21 gün hapis cezası istinaf tarafından onandı.

Ermenistan’da Başpiskopos Acapahyan gözaltına alındı

Ermeni Apostolik Kilisesi Başpiskoposu Acapahyan’ın ‘hükümeti devirme çağrısı’ yaptığı şüphesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Hablemitoğlu suikastı davasında dosya mütalaa için savcılığa gönderildi

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de Ankara’daki evinin önünde öldürülmesine ilişkin 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Suriye’yi şimdi de kuraklık vurdu: Buğday yetersiz

Suriye’de kuraklık buğday ekim alanlarını vurdu. Üretimin iç talebi karşılamaya yetmeyeceği belirtilirken, Şam yönetimi ve kuzeydeki Kürt idaresi daha fazla buğday alabilmek için rekabet ediyor.

Çin ordusu Tayvan çevresinde faaliyetlerini artırıyor: Ada ülkesi civarında askeri uçak ve gemiler görüldü

Tayvan üzerinde hak iddia eden Çin’in ada çevresindeki askeri faaliyetlerinde artış gözlendi. Tayvan Adası’nın çevresinde Çin’e ait 29 askeri hava aracı ve 6 geminin tespit edildiği kaydedildi.

Ünlü işadamının oğlunun düğünü için yollardaki radarlar kapatıldı mı?

Çorum’da 21 Haziran 2025’te gerçekleşen iş dünyasının önde gelen isimlerinden Ahmet Emin Ahlatcı ile Elif Engin’in düğünü, sadece ihtişamıyla değil, gündeme bomba gibi düşen bir iddiayla da dikkat çekti. İddialara göre, şehir dışından gelen davetlilerin törene zamanında ulaşabilmesi için güzergâhtaki hız radarları geçici olarak devre dışı bırakıldı.