Zelenskiy, Trump ile görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Trump ile Yaptığı Telefon Görüşmesini Değerlendirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Trump ile gerçekleştirdikleri güzel görüşmeye değinerek, Ukrayna Parlamentosu’nun ABD-Ukrayna “ekonomik ortaklık” anlaşmasını onaylamasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Zelenskiy, görüşmede savaşın sona erdirilmesi konusuna da değindiklerini belirterek, Trump’a cephedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdiğini aktardı. Ukrayna’nın 30 günlük bir ateşkese hazır olduğunu ifade eden Zelenskiy, bu önerinin Rusya tarafından olumlu karşılanmasını umduklarını dile getirdi.

Devamında Zelenskiy, Rusya’nın savaşı bitirme niyetinin ciddi olduğunu göstermesi gerektiğini vurgulayarak, Trump’ın savaşın sona erdirilmesine ve ateşkesin sağlanmasına destek vermek istediğini belirtti. Ayrıca, Ukrayna Parlamentosu’nun ABD-Ukrayna “ekonomik ortaklık” anlaşmasının onaylanmasının olumlu bir adım olduğunu değerlendiren Zelenskiy, bu anlaşmanın Ukrayna ile ABD arasındaki ilişkiler açısından son derece umut verici olduğunu ekledi.

ABD-Ukrayna Anlaşması ve Ekonomik Ortaklık

Amerika Birleşik Devletleri ve Ukrayna, nadir toprak elementlerini içeren “ekonomik ortaklık” anlaşmasını 1 Mayıs’ta imzaladıklarını duyurmuştu. Bu anlaşma, “ABD-Ukrayna Yeniden Yapılandırma Yatırım Fonu”nun kurulmasını öngörüyor ve iki ülke arasındaki askeri ve finansal desteğin yanı sıra ABD’nin Ukrayna’nın doğal kaynaklarına erişimine olanak tanıyor.

Related Posts

Cannes Film Festivali de etkilendi: Fransa’nın güneyinde büyük çaplı elektrik kesintisi!

Cannes Film Festivali de etkilendi: Fransa’nın güneyinde büyük çaplı elektrik kesintisi!

Son dakika… İmamoğlu, İBB yöneticileri ve çalışanlarına seslendi, iktidara tepki gösterdi

Son dakika haberi… İBB’ye yönelik peş peşe düzenlenen operasyonların ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İBB yöneticileri ve çalışanlarına seslenen Ekrem İmamoğlu, “Sizler; ülke tarihinde görülmemiş en vahşi baskılara, saldırılara, düşman hukukuna ve hiçbir dayanağı olmayan gözaltı ve tutuklamalara şahit oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

Ahmet Özer 7 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıkıyor: 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemi…

Tutuklanıp, yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer 205 gün sonra Silivri’de hakim karşısına çıkacak. Özer’in “silahlı terör örgütü üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Neden bu zulüm

Boğaziçi Üniversitesi’nde Nureddin Yıldız’ı protesto eden Mina Pelit hapse atıldı Pelit’in stajını yaptığı kreşteki öğrenciler, davaya bakan hâkimin tatilini bekliyor.

ABD’de iki İsrailli diplomat öldürüldü

Gazze’deki soykırım dünyadaki İsrail karşıtlığını yükseltirken ABD’nin başkenti Washington DC’de iki İsrailli diplomat silahlı saldırıda öldürüldü.30 yaşındaki ABD vatandaşı Elias Rodriguez, Yahudi Müzesi’nde İsrail elçilik çalışanları Yaron Lischinsky ve Sarah Lynn Milgrim’i vurup polise teslim oldu. Rodriguez bu sırada “Özgür Filistin” diye bağırdı. Saldırının ardından İsrail, dünyadaki elçiliklerinde güvenlik seviyesini yükseltti.