Yeni marka ay sonunda hizmet vermeye başlayacak 

Necla DALAN

Ulus Gıda, 2018 yılında İstanbul Havalimanı’nda iki marka ile yolculuğuna başladı. Obicà Mozarella Bar, Carluccio’s, Bottega Prosecco Bar ve Slim Chikens gibi yabancı markaları havalimanına getiren şirket şimdi Avenue Cafe Bistro Bar ile kendi markasını yaratıyor. İngiliz Harrison firmasının tasarladığı Avenue Cafe Bistro Bar, bu ay sonunda İstanbul Havalimanı Dış Hatlar’da yolculara hizmet vermeye başlayacak. Avenue Cafe Bistro Bar, TUM’un yönettiği havalimanının yeme içme alanındaki 117’nci ünite ve 65’inci marka olacak.

AMERİKALI DA İTALYAN DA VAR

Ulus Gıda’nın havalimanına getirdiği markalar hakkında biraz bilgi vereyim. Bu markalardan Carluccio’s, 1999 yılında Londra’da kurulmuş bir İtalyan restoran zinciri. Önce İngiltere’nin güneydoğusunda, daha sonra da Birleşik Krallık genelinde büyüyen şirket 2010 yılında Dubai merkezli bir kuruluş olan Landmark Group’tan Carluccio’s’a 90 milyon sterlin değer biçen bir teklif aldı. İşlem hissedarlar tarafından onaylandı ve Ekim 2010’da tamamlandı. Mayıs 2020’de Boparan Restaurant Group’un Carluccio’s markasını satın aldığı ve 71 satış noktasından 30’unu devraldığı, geri kalanının ise kapatıldığı duyuruldu. Haziran 2021’de Boparan, beş yıl içinde 500 yeni restoran açmayı planladığını duyurdu.

Boparan’ın bir diğer markası Slim Chickens tavuk, sandviç, salata ve waffle gibi lezzetleri olan Amerikalı bir şirket… Şirketin web sitesinde yer alan bilgilere göre ABD’de Arkansas’ta Greg Smart ve Tom Gordon tarafından 2003 yılında kurulan Slim Chickens, 2013 yılında franchise vermeye başlamış. 2020 yılına gelindiğinde ABD’de 19 eyalette 100’den fazla lokasyonda müşterileriyle buluşan bir markaya dönüştü, İngiltere ve Kuveyt pazarlarına da açıldı. 2019’da yatırım alan şirkette 10 yıllık hedef 600 lokasyona ulaşmak olarak belirlendi.

DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜYEN MARKALAR

Dünyadaki ilk Obicà Mozzarella Bar Mayıs 2004’te açıldı. Obicà 2004’ten itibaren Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’da şubeler açtı. Bugün Milano’dan Londra’ya, New York’tanTokyo’ya kadar uluslararası geçiş şehirlerinde 20 restorana sahip.

Bottega, kökeni 17’nci yüzyıla dayanan bir grup. Şarap, grappa ve likörleriyle dünya çapında tanınıyor. Bottega Prosecco Bar, Bottega tarafından İtalya’nın iyi şarabını, özgün yemeklerini ve keyifli yaşam tarzını havaalanlarından tatil köyleri ve alışveriş merkezlerine kadar farklı yerlerde tanıtmak için yaratılan bir konsept. İtalya dışında Londra ve Dubai ile Bulgaristan’da bazı havalimanlarında hizmet veriyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx