TRT boykot paylaşımı yapan Aybüke Pusat’ı diziden çıkardı

TRT 1’de ekrana gelen Teşkilat dizisinin başrolü ünlü oyuncu Aybüke Pusat, sosyal medya hesabından boykot paylaşımı yaptı. “2 Nisan’da satın alım yapmıyoruz” diyen Pusat, Cem Küçük’ün hedefi haline gelmiş, diziden çıkarılması için çağrıda bulunulmuştu.

TRT Genel müdürü Zahid Sobacı, “Teşkilat dizisinde rol alan bir oyuncunun paylaşımları TRT’nin kurumsal ilkeleri ile asla bağdaşmamaktadır. Teşkilat dizisi izleyicilerini de hayal kırıklığına uğratan paylaşımlar nedeniyle söz konusu kişi diziden çıkarılmıştır.” diyerek Aybüke Pusat’ın işine son verildiğini açıkladı.

“DİZİNİN SENARYOSUNDA REVİZEYE GİDİLECEKTİR”

Sobacı, açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin kamu yayıncısı TRT, nitelikli yayıncılığı ve içerikleriyle ülkemizde ve küresel alanda büyük teveccüh gören bir Türkiye markasıdır. TRT’nin itibarını ve marka gücünü korumak, TRT yönetiminin en önemli sorumluluklarından biridir.

TRT ile çalışan firmalar ve kişiler de kamu yayıncılığı ilkelerini bilir ve bir TRT projesinde yer alırken bu ilkeler doğrultusunda hareket etme sorumluluğunu üstlenirler.

Milletimizi temsil eden TRT’nin projelerinde yer alan kişilerin, içinde bulunduğu proje devam ettiği sürece, bir siyasi parti tarafından başlatıldığı açık olan (dolayısıyla siyasi niteliğiyle ön plana çıkan), ülkemizin ekonomisini hedef alan, siyaseti ve toplumu dizayn etme amacı taşıyan, milleti kutuplaştıran bir siyasi kampanyanın parçası olması asla kabul edilemez.

Siyasi bir grubun politik amaçları için sahaya sürdüğü boykot çağrısına alet olmak, TRT’nin ilkelerine, kamu yayıncılığı anlayışına ve mesleki profesyonelliğe açıkça aykırılık teşkil etmektedir.

Ayrıca, bir yandan TRT yapımlarında yer alırken diğer yandan mesnetsiz iddialarla TRT’yi de kapsayan boykot çağrısına destek verme tutarsızlığına ve hadsizliğine müsaade edilmesi beklenemez.

Bu bağlamda, TRT 1’de yayınlanan Teşkilat dizisinde rol alan bir oyuncunun paylaşımları TRT’nin kurumsal ilkeleri ile asla bağdaşmamaktadır. Teşkilat dizisi izleyicilerini de hayal kırıklığına uğratan paylaşımlar nedeniyle söz konusu kişi diziden çıkarılmıştır. Dizinin stok bölümleri çekilmiş olmasına rağmen, dizinin senaryosunda revizeye gidilecektir. Benzeri durumlar için de gerekli adımların atılacağından kimsenin şüphesi olmasın.”

Related Posts

AKP’nin kamp yaptığı otel Aziz İhsan Aktaş’ın ortağının çıktı!

AKP’nin Kızılcahamam kampına ev sahipliği yapan Eliz Otel’in, CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda adı geçen Aziz İhsan Aktaş’ın ortağı Gürkan Dölekli’ye ait olduğu öğrenildi.

Henüz 20 yaşındaydı! Acı haber geldi

Sinop’un Akliman Sahili’nde denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren iki kişiden biri, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Piton yılanı şehirde panik yarattı! Kimse orada görmeyi beklemiyordu

Almanya’da piton yılanının şehir merkezinde görülmesi paniğe yol açtı. Vatandaşlar tarafından mektup kutusunun üzerinde kıvrılmış halde bulunan yılan, ekipler tarafından kontrollü şekilde yakalandı…

Hamas Sözcüsü Ebu Ubeyde Kassam komutanı Dayf’ı andı: Siyonist düşmana en ağır darbeyi vurdu

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail tarafından şehit edilen Kassam Tugayları’nın eski komutanı Muhammed ed-Dayf’ı şehadetinin birinci yılında andı. Yazılı açıklama yapan Ebu Ubeyde, Dayf’ın ‘siyonist düşmana tarihindeki en ağır darbeyi vurduğunu’ açıkladı.

İmzalar atıldı bayrağı belli oldu: Yeni ülke resmen kuruluyor

Yeni Kaledonya, şimdi kendi bayrağını dalgalandırmaya hazırlanıyor. Bougival’da imzalanan anlaşmayla, ada halkı ile Paris yönetimi arasında Fransa’ya bağlı ancak kendi kimliğini taşıyan özel statülü bir Yeni Kaledonya devleti için ilk adım resmen atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı