Tıp tarihine geçecek operasyon: 3 kilo bebekten yarım kilo tümor çıktı

Kütahya’da Mucizevi Operasyonla Hayata Tutunan Bebek Sağlığına Kavuştu

Kütahya’da yaşanan olağanüstü bir operasyonla hayata tutunan bebek, tıp dünyasında önemli bir yer edindi.

Mustafa ve Fatma Kara çifti, Kütahya Şehir Hastanesi’ne erkek bebekleri için başvurdu. Acil bir şekilde gerçekleştirilen sezaryen ile dünyaya gelen bebekte boynunda bir tümör tespit edildi.

Doğum sonrasında yoğun bakıma alınan bebeğe, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin İlhan, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın ve diğer uzman doktorlar tarafından bir hafta sonra başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi. Ameliyatla, bebeğin boynundaki 445 gram ağırlığındaki tümör başarıyla alındı.

‘Tıp Dünyasında Bir İlk’

Operasyonun detaylarını paylaşan Prof. Dr. Tayfun Aydın, bebeğin durumu hakkında bilgi verdi. 34 haftalık olarak dünyaya gelen ve 3 kilo 700 gram ağırlığındaki bebeğin doğum sırasında hava yollarının tıkalı olduğunu belirten Aydın, “Bebek, normal şartlarda hayatta kalma olasılığı çok düşüktü. Ancak kordonun yeterli uzunluğu sayesinde hava yolu güvenliği sağlandı. Bir hafta sonra gerçekleştirilen ameliyatla, bebeğin boynundaki 445 gram ağırlığındaki tümör başarılı bir şekilde çıkarıldı. Bebek, operasyon sonrasında rahat nefes almaya başladı. Bu başarı, dünyada yedinci vaka olarak tıp literatürüne geçecek nitelikte” açıklamasını yaptı.

Bebeğe “Mehmet Eymen” adının verildiğini belirten anne Fatma Kara, zorlu bir süreçten geçtiklerini ve tümörün alınmasının ardından büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, “Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Related Posts

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında korkutan artış!

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Viral enfeksiyonların tüm mevsimlere yayıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yalnızca Türkiye için değil küresel olarak durum böyle. Avrupa’da bildirilen rakamlara baktığımızda Covid-19 başta olmak üzere viral enfeksiyonların ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış gözlendi” dedi.

Sıklıkla teşhis edilemiyor, yanlış anlaşılıyor… Göründüğünden çok daha yaygın

Fonksiyonel nörolojik bozukluk (FND), ciddi nörolojik semptomlara yol açmasına rağmen sıklıkla teşhis edilemeyen ve yanlış anlaşılan bir hastalık olarak dikkat çekiyor. Hareket kaybı, konuşma güçlüğü, yürüme zorluğu gibi belirtilerle kendini gösteren bu durum, bazen yanlışlıkla psikolojik bir sorun olarak değerlendirilerek hastaların ciddiye alınmamasına neden olabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir