Siri, Apple’ın başını yaktı: Kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiği ortaya çıktı, şirket 95 milyon dolar ödeyecek

Siri Teknolojisinin Tarihi ve Yeni Gelişmeler

Apple tarafından 2011 yılında iPhone 4S modelleriyle piyasaya sürülen sesli asistan teknolojisi Siri, o zamandan beri kullanıcıların önemli bir yardımcısı olmuştur. Özellikle 2014 yılında tanıtılan “Hey Siri” özelliği sayesinde Siri, kullanıcıların eller serbest bir şekilde etkinleştirebilmesine imkan tanımıştır.

Ancak Siri’nin istem dışı olarak çalıştığı ve kullanıcıların bilgilerinin izinsiz olarak toplandığı iddiaları, teknoloji dünyasında gündem olmuştu. Bu iddialar üzerine Apple, suçlamaları reddetmekle birlikte 95 milyon dolarlık bir anlaşma yapma yoluna gitmiştir.

Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi Yargıcı Jeffrey White tarafından onaylanması gereken bu ön anlaşma, Oakland’daki federal mahkemeye sunulmuştur. Eğer anlaşma onaylanırsa, Siri özellikli cihazları kullanan kullanıcılar cihaz başına 20 dolarlık bir ödeme alabileceklerdir. Anlaşma, 17 Eylül 2014 ile 31 Aralık 2024 tarihleri ​​arasında Siri özellikli Apple ürünlerini kullanan ABD’deki kullanıcıları kapsayacaktır.

Bu gelişmelerin ardından Siri kullanıcıları, önemli bir karar sürecine girmiş durumda. Apple’ın Siri konusundaki politikaları ve kullanıcı gizliliği konusundaki adımları merakla beklenmektedir.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Related Posts

6 bin yıllık icadın kökeni bilinenden başka çıktı

Tekerleğin icadı, insanlık tarihinin dönüm noktalarından biri olarak kabul edilir. Ancak yeni bir teoriye göre, bu devrimsel buluşun kökeni, beklenmedik bir yerde ve oldukça pratik bir nedenle ortaya çıkmış olabilir: Bakır madenciliği.

Avrupa Büyükler Golf Şampiyonası Antalya’da başladı

Avrupa Golf Birliği (EGA) tarafından Antalya’da düzenlenen Avrupa Büyükler Golf Şampiyonası 30 ülkeden sporcuların katılımıyla başladı.

Gmail’e size zaman kazandıracak bir özellik geliyor

Birçok kullanıcının favori mail uygulaması olan Gmail’e zamandan tasarruf etmemizi sağlayacak yeni bir özellik geliyor. Mail uygulamasının iOS ve Android sürümlerinde Google Workspace hesabınızı kontrol ettiğinizde, uzun e-posta dizileri için artık otomatik olarak bir özet gösterecek.

En güçlü roket: Starship 9’uncu kez test edildi 30 dakika sonra kontrolden çıktı

Milyarder iş adamı Musk’ın SpaceX şirketinin geliştirdiği Starship uzay roketi, 9’uncu uçuş testini yaptı. Test başladıktan 30 dakika sonra roketle bağlantı kesildi.

Hastane malzemelerini kemiren yeni bir bakteri türü keşfedildi

Yeni bir araştırma, hastanelerde kullanılan biyolojik olarak parçalanabilen plastikleri besin kaynağı olarak kullanan yeni bir bakteri türünü ortaya çıkardı.

Google artık aramada yapay zeka kullanacak

Google, internetin en temel alışkanlıklarından biri haline gelen arama deneyimini köklü biçimde değiştirmeye hazırlanıyor. Şirket, 20 Mayıs’ta düzenlenen Google I/O geliştirici konferansında, “AI Mode” adını verdiği yeni yapay zekâ destekli arama sistemini duyurdu. Bu yeni mod, ABD’deki tüm kullanıcılara sunuldu.