Şiddetli yağış Peru’yu vurdu: Can kaybı ve büyük hasar

Peru’nun La Libertad eyaletine bağlı Pataz kentinde şiddetli yağışların yol açtığı selde biri çocuk iki kişi yaşamını yitirdi.

Peru basınında yer alan habere göre, sel sularına dayanamayan ahşap bir köprü çöktü. Olay sırasında köprüden geçen üç kişiden ikisi suya kapılarak hayatını kaybetti.

Pataz Belediye Başkanı Aldo Carlos Marinos, hükümetten olağanüstü hal ilan edilmesini talep etti. Sel ve toprak kaymalarının 430 evi kullanılamaz hale getirdiğini belirten Marinos, 11 kilometrelik yol, altyapı, 13 okul ve tarım arazilerinin de büyük zarar gördüğünü açıkladı.

Peru Başbakanı Gustavo Adrianzen, felaketten etkilenen bölgelerde inceleme yaparak mağdurlara yardım sözü verdi.

Bu arada, şiddetli yağışlar nedeniyle ülkenin önemli turistik noktalarından Nasca’daki havaalanının geçici olarak kapatıldığı duyuruldu. Yetkililer, hava koşullarına bağlı olarak kapanma süresinin uzayabileceğini bildirdi.

Related Posts

Suriye Dışişleri Bakanlığı: Şara-Trump görüşmesi tarihi nitelikte

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile “tarihi nitelikte” bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

A Haber’in kapıları DEM’e açıldı: Sahaya inecekler, ‘süreci’ anlatacaklar

AKP’ye yakın A Haber, “Terörsüz Türkiye” adı verilen süreçle ilgili olarak DEM Partililerle görüştü.

Araştırma: 7 diş macunu markası ağır metal içeriyor

Amerika’da yapılan bir araştırmada, çocuklar için bazı diş macunu markalarının ağır toksik ağır metaller içerdiğini ortaya koydu.

Giyim devi Instagram’dan duyurdu: ‘Bazı müşteri bilgileri çalındı’

İngiltere merkezli perakende zinciri Marks & Spencer (M&S), siber saldırıya uğradığını ve bazı müşteri bilgilerinin çalındığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, kart bilgileri veya şifrelerin ele geçirilmediği belirtilse de, kişisel verilerin saldırganların eline geçtiği doğrulandı.

Trump: Suriye’ye yaptırımları kaldırmayı planlıyoruz; bu hafta içinde Rubio, Suriye Dışişleri Bakanı ile Türkiye’de görüşecek

Trump: Suriye’ye yaptırımları kaldırmayı planlıyoruz; bu hafta içinde Rubio, Suriye Dışişleri Bakanı ile Türkiye’de görüşecek

8 senede ne değişti? Trump Suudi Kral’ın kahvesini içti Prens’inkini içmedi

ABD Başkanı Donald Trump, 20 Mayıs 2017’deki Suudi Arabistan ziyaretinde Suudi Kraliyet ailesinin başı ve o dönem ülkenin başbakanlık görevinde bulunan Kral Selman’la görüştü. Trump, Kral Selman’la o dönemde 300 milyar dolarlık bir anlaşma yaptı …