Şamil Tayyar’dan Bakan Ersoy’a: AK Parti için artık taşınması ağır bir yük

Şamil Tayyar’ın Görüşleri: Grand Kartal Otel Yangını ve Sorumluları

T24 Haber Merkezi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın olayı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tayyar, “Kısa ve net olacak olursak, Artık Turizm Bakanı AK Parti için büyük bir sorumluluk taşımaktadır” dedi.

78 kişinin hayatını kaybettiği ve 51 kişinin yaralandığı 21 Ocak’taki yangın faciasıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, itfaiye personeli İrfan Acar, otel sahibi Halit Ergül, otel müdürü Zeki Yılmaz, muhasebe müdürü Kadir Özdemir, aşçı Faysal Yaver, elektrikçi Hüseyin Özer ve diğer çalışanlar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Aynı zamanda iş güvenliği uzmanı E.K. ve otelin mimarı Ali B. ise serbest bırakıldı.

Yangınla ilgili yapılan ilk incelemede, tahliye çıkışları, yangın alarmı ve duman kontrol sisteminin yetersiz olduğu belirlendi. Yangının başlangıç noktasının restorandaki mutfak olduğu tespit edilirken, yangın merdiveninin dumanı üst katlara taşıdığı görüldü. Ölenlerin çoğunluğunun karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiği belirlendi.

Yangın sonrasında Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun Bolu Belediyesi’nde olduğunu açıklamıştı. Fakat Bolu İl Özel İdaresi, denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu belirterek Bakan’a karşı çıktı. Otel sahibi Halit Ergül ise Turizm Bakanlığı’nın oteli denetlediğini, yangın önlemleriyle ilgili herhangi bir eksiklik olmadığını savundu.

Şamil Tayyar’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, Turizm Bakanı’nı eleştirdiği ve yaşanan felakette gerçekleri örtbas ettiğini iddia ettiği görüldü. Tayyar, “Turizm Bakanı artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür” ifadelerine yer verdi.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

AKP’nin kamp yaptığı otel Aziz İhsan Aktaş’ın ortağının çıktı!

AKP’nin Kızılcahamam kampına ev sahipliği yapan Eliz Otel’in, CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda adı geçen Aziz İhsan Aktaş’ın ortağı Gürkan Dölekli’ye ait olduğu öğrenildi.

Henüz 20 yaşındaydı! Acı haber geldi

Sinop’un Akliman Sahili’nde denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren iki kişiden biri, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Piton yılanı şehirde panik yarattı! Kimse orada görmeyi beklemiyordu

Almanya’da piton yılanının şehir merkezinde görülmesi paniğe yol açtı. Vatandaşlar tarafından mektup kutusunun üzerinde kıvrılmış halde bulunan yılan, ekipler tarafından kontrollü şekilde yakalandı…

Hamas Sözcüsü Ebu Ubeyde Kassam komutanı Dayf’ı andı: Siyonist düşmana en ağır darbeyi vurdu

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail tarafından şehit edilen Kassam Tugayları’nın eski komutanı Muhammed ed-Dayf’ı şehadetinin birinci yılında andı. Yazılı açıklama yapan Ebu Ubeyde, Dayf’ın ‘siyonist düşmana tarihindeki en ağır darbeyi vurduğunu’ açıkladı.

İmzalar atıldı bayrağı belli oldu: Yeni ülke resmen kuruluyor

Yeni Kaledonya, şimdi kendi bayrağını dalgalandırmaya hazırlanıyor. Bougival’da imzalanan anlaşmayla, ada halkı ile Paris yönetimi arasında Fransa’ya bağlı ancak kendi kimliğini taşıyan özel statülü bir Yeni Kaledonya devleti için ilk adım resmen atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı