Milyon dolarlık kazık

Kanal İstanbul Projesi Nedeniyle Sazlıdere Barajı Tehlikede!

TOKİ’nin Kanal İstanbul projesi kapsamında Sazlıdere Baraj gölü havzasına yapacağı 24 bin konut inşaatıyla birlikte, barajdan şehre sağlanan günlük 50-180 bin metreküp suyun kesileceği belirtildi. Bu durum, İstanbul’da su sıkıntısının artmasına neden olacak ve İBB’ye de ek mali yük getirecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, baraj suyunu kullanma karşılığında her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı’na 1 milyon 536 bin dolar ödeme yapmaktadır.

SÖZCÜ gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sazlıdere Barajı’ndan İstanbul’a sağlanan suyun tamamen kesilmesini öngören bir karara ulaştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, eski oranın %100 iken bu kararla %0’a düşürüldüğünü belirterek “TOKİ neredeyse barajın içine konut inşa ediyor. Üstelik bölge de riskli deprem kuşağındadır” dedi.

Hazineye Yıllık 23 Milyon Dolarlık Ödeme

İBB, Sazlıdere Barajı için hazineye yıllık 1 milyon 536 bin 524 dolar ödeme yapmaktadır ve bu anlaşma 2009 yılında yapılmıştır. İSKİ, bugüne kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı’na 23 milyon dolar ödemiştir. Anlaşma 2039 yılına kadar devam edecek olup, Yavuzyılmaz konuşmasında “Binalar neredeyse göl bataklığına yapılacak, bu konutların güvenliği sağlanamaz. İstanbul’da su sıkıntısı kaçınılmaz olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Related Posts

OOOO

XXX

İsrail Türkiye’nin gücünden rahatsız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in “yıllardır süren iç savaşın bitmesinden ve huzur ikliminden rahatsız” olduğu için Suriye’ye saldırdığını söyledi. Erdoğan, “Bölgeyi ateşe atmaktan çekinmeyen İsrail, Türkiye’nin bölgedeki gücünden, elde ettiği kazanımlardan da çok rahatsız” diye konuştu. KKTC dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, İsrail’in Malta açıklarında yardım gemisine saldırısını da şu şekilde değerlendirdi: “Tam anlamıyla haydutluktur, korsanlıktır. İsrail, bombalarla, ağır silahlarla yenemediği Filistinlileri, gıdadan, ilaçtan mahrum bırakarak yenmeye çalışıyor. İsrail gıdayı, temiz suyu, ilacı silah olarak kullanıyor.”

Selimiye’nin isyanı

Muğla’nın bakir kalmış cennet köşesi Selimiye koyunda ayaklanan yöre halkı yapılması planlanan 145 teknelik marina projesinin ÇED sürecinin acilen durdurulması talep etti.

Trump’tan yeni vergi kararı: Yüzde 100 çıkarma talimatı verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliğine yabancı ülkelerde üretilen ve ülkeye gelen tüm filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini başlatma yetkisi verdiğini bildirdi.

Elektrikli bisiklet ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Sakarya’nın Erenler ilçesi D-100 kara yolunda elektrikli bisiklet ile motosikletin çarpışması sonucu, bir kişi öldü bir kişi de yaralandı.

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 05 Mayıs 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 05 Mayıs 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir