Kuveyt’te 9 bin 464 kişinin vatandaşlığı iptal edildi

Kuveyt’te çeşitli yollarla vatandaşlık alan 9 bin 464 kişinin vatandaşlığının iptal edildiği bildirildi.

10 BİNE YAKIN KİŞİNİN VATANDAŞLIĞI İPTAL EDİLDİ

Yerel basına göre, Kuveyt Resmi Gazetesi’nde (Kuwait Today), 9 bin 464 kişinin Kuveyt vatandaşlığından çıkarılmasına ilişkin 4 kararname ve 2 karar yayımladı.

YARISI KADINLARDAN OLUŞUYOR

İlk kararnamede 5 bin 694 kadının ve bu kadınlara bağ esas olarak Kuveyt vatandaşlığını kazananların Kuveyt vatandaşlığından çıkarılması, ikinci kararnamede 38 kişinin Kuveyt vatandaşlığının iptali, üçüncü kararnamede ise bağ esaslı olarak Kuveyt vatandaşlığını kazananların Kuveyt vatandaşlığından çıkarılması kararlaştırıldı.

Dördüncü kararnamede ise “3 bin 724 kadın ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerden vatandaşlıklarının geri alınması” hükmü yer alırken, iki Bakanlar Kurulu kararıyla da 4 kişi ve bakmakla yükümlü oldukları 4 kişinin vatandaşlık belgelerinin geri alınması hükme bağlandı.

Bu, Kuveyt’in ülke vatandaşlığı almış kişilerin kararlarının gözden geçirilmesi kapsamında aldığı ilk karar değil.

Kuveyt, 9 Şubat’ta da Bakanlar Kurulu’nun onayının ardından 4 bin 135 kadının vatandaşlığını geri çekme kararı almıştı. Bu karar, bu kadınlara bağ esas olarak vatandaşlık edinenleri de kapsıyordu. Kuveyt makamları, Eylül 2024’te, onlarca yıl öncesine uzananlar da dahil olmak üzere “sahte ve çifte vatandaşlık vakalarını” hedef alan bir süreç başlatmıştı.

Related Posts

SÖZCÜ TV ve Özlem Gürses’e medyanın en prestijli ödülü

TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülleri’ne bu yıl kurum dalında SÖZCÜ TV, Halk TV, Now TV ve Tele 1 ile Özlem Gürses, Onlar TV, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü layık görüldü.

CHP’nin 81 il başkanından ortak açıklama! ‘Bizi kimse teslim alamadı, alamayacak, hele Saray asla teslim alamaz’

CHP’nin 81 il başkanından yapılan ortak açıklamada “Bizi kimse teslim alamadı, alamayacak. Hele Saray asla teslim alamaz. Hepimizi biliyoruz herkes biliyor ki yapılan tutuklamalar gözaltılar hiç biri hukuki değildir” dendi.

İsrail’den Lübnan’ın güneyine yoğun hava saldırısı

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyinde bulunan bölgelere yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.

Canlı yayında ölümden döndü: Salyangoz canından ediyordu

TikTok’ta paylaşılan bir video, ölümcül bir hatayı gözler önüne serdi. Beckylee Rawls, Japonya’nın Okinawa sahilinde dolaşırken estetik görüntüsüne kapıldığı bir deniz kabuğunu topladı. Ancak sonradan fark etti ki, eline aldığı şey dünyadaki en …

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: ‘Halkın iradesi hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz’

Avcılar Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından tutuklanan Utku Caner Çaykara, dün gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösterdi.

Elon Musk Amerika Partisi’ni duyurdu

Tesla ve X’in sahibi, dünyanın en zengin iş adamlarından Elon Musk, ‘Amerika Partisi’ni kurduğunu duyurdu.