Kalehan Enerji, Karbon Salımını Azaltma Hedefinde Önemli Bir Adım Attı

Kalehan Enerji, Karbon Salımını Azaltmak İçin Önemli Bir Adım Attı

Kalehan Enerji, karbon salımını azaltmaya yönelik önemli bir adım attı. Şirketin Yukarı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), International Carbon Registry (ICR) tarafından yapılan validasyon sürecini başarıyla tamamlayarak sisteme kaydedildi. Yılda 1,5 TWh temiz enerji üreten santral, her yıl 835 bin tonun üzerinde karbon salımını engelliyor.

Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakatı kapsamında 2050 yılına kadar karbon emisyonunu sıfıra indirme çalışmaları, Türkiye’de de büyük önem taşıyor. Enerji sektöründe hızla yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Cengiz Holding’in iştiraki Kalehan Enerji, Bingöl’ün Solhan ilçesinde bulunan Yukarı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) için validasyon sürecini tamamlayarak International Carbon Registry (ICR) tarafından onaylandı.

Kalehan Enerji Genel Müdürü Gültekin Keleş, küresel ticaretin karbon azaltımıyla yeniden şekilleneceğine dikkat çekerek, şunları belirtti: “Avrupa’da zorunlu olan karbon azaltımı uygulamaları ülkemizde gönüllülük esasına dayanıyor. Biz de bu dönüşüme hızla adapte olabilmek amacıyla yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yukarı Kaleköy Barajı ve HES için başvurularımızı tamamlayarak validasyon sürecini geçtik. Diğer santrallerimiz için de aynı süreci başlatmayı planlıyoruz.”

Yukarı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Bingöl’ün Solhan ilçesinde, Murat Nehri üzerinde konumlanmıştır. 626,85 MW kurulu güce sahip olan santral, yılda 1,5 TWh temiz enerji üretmektedir ve yılda 835 bin ton karbon salımını engellemektedir. Ayrıca santral, yerel istihdamı ve bölgesel kalkınmayı desteklemektedir. Uluslararası Büyük Barajlar Komitesi (ICOLD) ve İspanya Büyük Barajlar Komitesi (SPANCOLD) tarafından “En İyi Proje” dalında birincilik ödülü almıştır.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Tıp tarihine geçecek operasyon: 3 kilo bebekten yarım kilo tümor çıktı

Kütahya’da 3 kilo 700 gram ağırlığında dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında korkutan artış!

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Viral enfeksiyonların tüm mevsimlere yayıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yalnızca Türkiye için değil küresel olarak durum böyle. Avrupa’da bildirilen rakamlara baktığımızda Covid-19 başta olmak üzere viral enfeksiyonların ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış gözlendi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir