Her iki kişiden biri tasarruf yapıyor: İlk sırada yastık altı nakit ve altın var

ING Türkiye, 2024 Yılı Dördüncü Çeyreğinde Tasarruf Eğilimleri Araştırması Sonuçlarını Açıkladı

ING Türkiye, Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2024 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, ING Türkiye’nin Nielsen işbirliğiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre tasarruf sahipliği oranı yüzde 54 olarak belirlendi.

Tasarruf Sahipliği Oranı Yüzde 54

Geçen yılın dördüncü çeyreğini kapsayan araştırmada, tasarruf sahipliği oranı yüzde 54’e ulaştı. Bu oran önceki çeyreğe benzer seviyelerde gerçekleşirken, tasarruf sahibi olmayanlar arasında yakın gelecekte tasarruf planlayanların oranı yüzde 24 olarak belirlendi.

Birinci Sırada Yastık Altı

Tasarrufu olanların en çok tercih ettiği tasarruf aracı yüzde 31 ile yastık altı altın ve nakit oldu. Ardından yüzde 23 ile TL Vadeli Hesap ve yüzde 21 ile altın, değerli taşlar ve metal hesaplar geldi. Hisse senetlerinin tercih edilme oranı yüzde 18 olarak gerçekleşti. Yatırım ürünleri konusunda bilgili olduklarını ifade edenlerin oranı genel kitlede yüzde 50 iken, erkeklerde bu oran yüzde 57 ile kadınlardan 13 puan daha yüksekti.

Düzenli Tasarruf Yapanların Oranı Yüzde 79

Tasarruf sahipleri arasında düzenli tasarruf yapanların oranı yüzde 79’a yükseldi, bu da geçen çeyreğe göre 7 puanlık bir artış anlamına geliyor. Düzenli tasarruf yapanların yüzde 30’u gelirlerinin yüzde 10’undan azını, yüzde 45’i ise gelirlerinin yüzde 10 ila 20’si arasındaki bir tutarı tasarruf etmeye ayırabiliyor.

Tasarruf motivasyonlarında geleceğe yatırım yüzde 39 oranıyla öne çıkarken, beklenmedik durumlara karşı güvence ve çocuklar odağındaki birikimlerin tasarruf yapma gerekçeleri arasında artış gösterdiği görülüyor.

Related Posts

ABD ekonomisi aylık bazda daraldı

ABD’de büyüme rakamları açıklandı. Buna ABD ekonomisi aylık bazda yüzde eksi 0,3 daralırken, yıllık bazda yüzde 37 büyüdü.

Operasyonların borsaya etkisi: Günün ilk yarısında geriledi

Sabahın ilk saatlerinde Borsa İstanbul’da manipülatif hareketler yaptığı tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından güne yatay başlayan BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yüzde 0,83 değer kaybederek 9.147,9 puana indi.

Geçim krizi derinleşiyor: Açlık ve yoksulluk sınırı arasındaki fark giderek büyüyor!

TÜRK-İŞ’in nisan ayı araştırması, çalışanların geçim koşullarının daha da zorlaştığını ortaya koydu. Gıda fiyatlarında süren artış mutfak harcamalarını artırırken temel ihtiyaçlara erişim her geçen gün daha da güçleşiyor. Raporda mevcut gelir düzeylerinin yetersizliğine dikkat çekiliyor.

Rekabet Kurulu, üç hazır beton şirketine ceza verdi

Rekabet Kurulu, Edirne’nin Keşan ilçesinde hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren üç şirkete uzlaşma sonucu 10,2 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Türk elektronik sektörü “ticaret savaşından” güçlenerek çıkabilir

Türk elektronik sektörü, “ticaret savaşları” olarak nitelendirilen ve dünyada gümrük vergisi düzenlemelerinin, alternatif tedarik ve pazar arayışlarının artmasına yol açan dönemde önemli bir potansiyele sahip bulunuyor.

Çayırhan’da neler oluyor?

Özelleştirme süreci tepki çeken Çayırhan ihalesinden bu yana 52 gün geçti ama iktidardan devir ya da iptal yönünde bir karar çıkmadı. Sürece ilişkin soru işaretleri arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir