Gazze’de Soykırım: Kimliği Tespit Edilemeyen Binlerce Ceset

Gazze’de Kimliği Belirlenemeyen Binlerce Ceset, İsrail’in DNA Testi Cihazlarını Yasaklaması Nedeniyle Kimliklendirilemiyor

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırıları sonucu binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine rağmen, kimlik tespiti yapılamıyor. DNA testi yapan cihazların olmaması bu süreci oldukça zorlaştırıyor.

İsrail’in saldırıları sonucunda bugüne kadar 51 binden fazla Filistinli hayatını kaybederken, birçoğu enkaz altında kalarak kimliği tespit edilemedi. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yayımlanan rapora göre, Gazze adeta toplu mezara dönmüş durumda.

Ölenlerin kimliklerinin belirlenememesi, İsrail’in uyguladığı ablukanın etkileri ile daha da karmaşık bir hale geliyor. Gazze’nin kuzeyinde bulunan Şifa Hastanesi morgunda, kimliği belirsiz cesetlerin oluşturduğu acı tablo görülmeye değer.

Hastane morgunda, kimlik belirsiz cesetlerin sayısının artmasıyla Adli Tıp uzmanı Dr. Imad Şehhade, elimizdeki imkanlarla tespit çalışmalarına devam ettiğini ancak DNA testi cihazlarının olmaması nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını ifade etti.

İsrail’in DNA testi cihazlarının ve bu cihazları kullanacak personelin girişini yasaklaması, kimlik belirleme sürecini olumsuz etkiliyor. Şehhade, cesetlerin kimliklendirilmesinde ilkel yöntemlere başvurduklarını ve bu durumun aileler için büyük bir acı kaynağı olduğunu belirtti.

Dr. Şehhade, uluslararası toplumdan Gazze’deki sağlık sektörüne destek çağrısında bulunarak, yaşanan trajedinin son bulması için gerekli adımların atılmasını istedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Güncel

Related Posts

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Uzmanlar sağlıklı kişilerin estetik amaçlı bilinçsizce kullanımına karşı uyardı: Reçetesiz zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı büyük bir sağlık riski oluşturuyor. Uzman diyetisyen Özge Bayraktar, zayıflama iğnelerinin olumsuz etkilerini Cumhuriyet’e anlattı.

Seramik kupaki çatlaktan sızıyor! Kahve keyfi zehir olmasın, en iyi çözüm kalemlik

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı. HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Varis şikayetleri yaz aylarında artıyor! Hareketsiz kalan yandı, dar kıyafet tehlikeli

Bacaklarda ağrı veya yanma hissi, özellikle gün sonunda artan yorgunluk, gece krampları, genellikle ayak bileklerinde şişlik, varisli damarlar üzerinde kaşıntı… Sıcak havanın damarların genişlemesine neden olduğuna ve bu tablonun da damar içindeki basıncı artırarak yakınmaları tetiklediğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, varis hastalarına 10 önemli yaz önerisinde bulundu.

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.