Filistinlileri göç ettirme planı ortaya çıktı

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 4 Şubat’ta Beyaz Saray’da bir araya gelmiş, görüşme sonrasında yapılan basın toplantısında Trump’ın Gazze Şeridi’ni devralarak burayı bir tatil köyü yapmak istediği duyurulmuştu.

Gazze’deki yıkımı bahane eden Trump, Filistinli vatandaşların komşu ülkelerde inşa edilecek yeni yerleşim yerlerine gitmelerinin çok daha iyi olacağını söylemişti.

FİLİSTİNLİLERİ GÖÇ ETTİRME PLANI ORTAYA ÇIKTI

Yedioth Ahronoth’ta yer alan habere göre, Bakanlar Kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Netanyahu, İsrailli esirleri geri getirmenin tek yolunun, stüdyolarda duyduğu gibi boş sloganların değil askeri ve siyasi baskının birleşimi olduğunu söyledi.

Askeri baskının başarılı olduğunu belirten Netanyahu, “Hamas’ın kapasitesini eziyor ve esirlerimizin serbest bırakılması için koşulları hazırlıyor” dedi.

Dün gece güvenlik kabinesi toplandığını belirten Netanyahu, ve Hamas’a yönelik saldırıların yoğunlaştırılması ve kaçırılan askerlerin geri dönmesi için koşulların oluşturulması yönünde baskıların artırılacağını belirtti.

“Hamas silahlarını bırakacak, liderlerinin Gazze’den çıkmasına izin verilecek ve Gazze’de genel güvenliği sağlamaya çalışacağız” diyen Netanyahu, “Ayrıca Trump’ın planının uygulanmasına izin verilecek. İşte plan bu ve bunu her zaman tartışmaya hazırız” dedi.

Related Posts

Suriye Dışişleri Bakanlığı: Şara-Trump görüşmesi tarihi nitelikte

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile “tarihi nitelikte” bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

A Haber’in kapıları DEM’e açıldı: Sahaya inecekler, ‘süreci’ anlatacaklar

AKP’ye yakın A Haber, “Terörsüz Türkiye” adı verilen süreçle ilgili olarak DEM Partililerle görüştü.

Araştırma: 7 diş macunu markası ağır metal içeriyor

Amerika’da yapılan bir araştırmada, çocuklar için bazı diş macunu markalarının ağır toksik ağır metaller içerdiğini ortaya koydu.

Giyim devi Instagram’dan duyurdu: ‘Bazı müşteri bilgileri çalındı’

İngiltere merkezli perakende zinciri Marks & Spencer (M&S), siber saldırıya uğradığını ve bazı müşteri bilgilerinin çalındığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, kart bilgileri veya şifrelerin ele geçirilmediği belirtilse de, kişisel verilerin saldırganların eline geçtiği doğrulandı.

Trump: Suriye’ye yaptırımları kaldırmayı planlıyoruz; bu hafta içinde Rubio, Suriye Dışişleri Bakanı ile Türkiye’de görüşecek

Trump: Suriye’ye yaptırımları kaldırmayı planlıyoruz; bu hafta içinde Rubio, Suriye Dışişleri Bakanı ile Türkiye’de görüşecek

8 senede ne değişti? Trump Suudi Kral’ın kahvesini içti Prens’inkini içmedi

ABD Başkanı Donald Trump, 20 Mayıs 2017’deki Suudi Arabistan ziyaretinde Suudi Kraliyet ailesinin başı ve o dönem ülkenin başbakanlık görevinde bulunan Kral Selman’la görüştü. Trump, Kral Selman’la o dönemde 300 milyar dolarlık bir anlaşma yaptı …