Fazıl Say, ABD Turnesine Çıkıyor

Fazıl Say, Şubat Ayında ABD Turnesine Çıkıyor

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, yaklaşan Şubat ayında ABD turnesi için hazırlıklarını sürdürüyor.

ABD turnesi kapsamında ilk konserlerini 1-2 Şubat tarihlerinde Baltimore’da gerçekleştirecek olan Say, bu konserlerde ünlü çellist Nicolas Altstaedt ile sahne alacak.

Baltimore konserlerinin ardından Fazıl Say, kendi eserlerinden oluşan özel bir resital programıyla turnesine devam edecek.

Sanatçı, 4 Şubat’ta Chicago, 6 Şubat’ta Philadelphia, 7 Şubat’ta ise başkent Washington’da hayranlarıyla buluşacak. Turnenin final konseri ise 8 Şubat’ta Wayne- New Jersey’de gerçekleşecek.

Fazıl Say, konserlerinde genellikle kendi bestelerinden oluşan özel bir repertuvar sunacak. Dinleyiciler, Klaros, Yeni Hayat Sonatı, Nazım, Ses, Kumru Ballad gibi eserlerle kendini müziğin büyülü dünyasında bulacak.

Ayrıca, Fazıl Say’ın turne kapsamında seslendireceği yeni bestelerinden “Klaros” da dinleyicilerle buluşacak. Sanatçı, genellikle kültüründen ilham alan eserlerinde coğrafyanın zengin hikayelerine yer veriyor.

Fazıl Say, konserlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu turnenin müzik dünyasına değer katacağına inanıyorum. Geniş bir repertuvarla klasik müziğin evrensel dilini ABD izleyicisine taşımak heyecan verici” dedi.

Related Posts

‘Mavi gömlekli’ diye başkasına saldıran çocuk çete üyesi çıktı!

Marmaray’da babanın darbedildiği olaydaki mavi gömlekli gence benzetilen kişi silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren 17 yaşındaki Y.B.D. ve ‘Daltonlar’ adlı grupla bağlantısı bulunduğunu söyledi.

İsrail ABD’den destek alıp almayacağını öğrenmeyi bekliyor

CNN’in üst düzey İsrailli yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD ve İsrailli yetkililer, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ilerleyişi ve ABD’nin müdahil olma olasılığı konusunda sık sık iletişim halinde bulunuyor.

Türkiye günlerdir rezil görüntüleri konuşuyor… Belediye harekete geçti

Son günlerde Marmaris’te çekilen bazı görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı… Mekanlarda ‘dans’ adı altında genç erkeklerin, özellikle yabancı turist kadınlara yönelik sergilediği taciz boyutundaki davranışlar büyük tepki topladı… Tartışma yaratan bu görüntüler üzerine Marmaris Belediyesi’nden açıklama geldi.

Elon Musk’ın şirketi X ve New York eyaleti mahkemelik oldu

ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, şirketlerden çevrim içi ortamdaki nefret söylemlerine ilişkin denetimlerini raporlamalarını isteyen yasa gerekçesiyle New York eyaletini mahkemeye verdi.

İran-İsrail savaşında son durum

İsrail ile İran arasındaki çatışmalar beşinci gününde tüm hızıyla devam ederken, iki taraf arasında karşılıklı saldırılar artarak sürüyor. İsrail, İran’ın iki gün önce öldürülen genelkurmay başkanının yerine atanan Ali Şadimani’yi de hedef aldığını …

Son dakika… Trump Macron’u yalanladı: Dönüş nedenim çok daha büyük!

ABD Başkanı Donald Trump G7 zirvesinden erken ayrılmasının İran-İsrail ateşkesi ile hiçbir alakası olmadığını ve dönüş nedeninin ‘çok daha büyük’ olduğunu açıkladı. Macron’a tepki gösteren Trump, ‘Bilerek ya da bilmeyerek, Emmanuel her zaman yanılıyor.’ ifadelerini kullandı.