Eşcinselleri sokağa dökecek yasa

Cumhuriyetçi Çoğunluklu ABD Temsilciler Meclisi Transseksüel Spor Yasasını Kabul Etti

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu oylamada, ilkokuldan üniversite seviyesine kadar tüm transseksüellerin, okullardaki kadın spor müsabakalarında yarışmasını yasaklayan tasarı 218 oyla 206’ya karşı kabul edildi.

Demokratlar Tasarıyı Ayrıştırıcı Buldu

Oylamadan önceki tartışmalarda Cumhuriyetçiler, erkek olarak doğan ve cinsiyet değiştirmiş transseksüellerin kadın spor müsabakalarına katılmasının diğer kadın sporculara haksızlık oluşturduğunu savunurken, Demokratlar tasarının öğrencilere zarar verici ve ayrıştırıcı olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Texas’ın Demokrat Temsilciler Meclisi üyeleri Henry Cuellar ve Vicente Gonzalez da tasarıya destek verdi.

İznini Veren Okullar Federal Fonlarını Kaybedebilir

Tasarı Senato’dan da geçip yasalaşırsa, transseksüel kızların veya kadınların yarışmasına izin veren okullar federal eğitim fonlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak.

Doğuştan erkek olan bireylerin cinsiyet değiştirerek kadın spor müsabakalarına katılması ülkede tartışmalara yol açtı. Geçen yıl Cumhuriyetçiler seçim kampanyalarında bu konuyu gündeme getirerek en az 111 milyon dolarlık reklam harcaması yapmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin seçilmiş başkanı olan Donald Trump da seçim kampanyası sırasında Kongre’nin bu konuda yasa çıkarmaması durumunda Başkanlık yetkisini kullanarak konuyu yasaklayacağını belirtmişti.

Odatv.com

Related Posts

Afşin’de Kamyonet Devrildi, 2 Yaralı

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde devrilen kamyonette 2 kişi yaralandı, hastaneye kaldırıldı.

Bakan Yumaklı’nın Kayınvalidesi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Zarife Çayır, Zeytinburnu’nda kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. 87 yaşındaydı.

AKP’nin kamp yaptığı otel Aziz İhsan Aktaş’ın ortağının çıktı!

AKP’nin Kızılcahamam kampına ev sahipliği yapan Eliz Otel’in, CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda adı geçen Aziz İhsan Aktaş’ın ortağı Gürkan Dölekli’ye ait olduğu öğrenildi.

Henüz 20 yaşındaydı! Acı haber geldi

Sinop’un Akliman Sahili’nde denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren iki kişiden biri, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Piton yılanı şehirde panik yarattı! Kimse orada görmeyi beklemiyordu

Almanya’da piton yılanının şehir merkezinde görülmesi paniğe yol açtı. Vatandaşlar tarafından mektup kutusunun üzerinde kıvrılmış halde bulunan yılan, ekipler tarafından kontrollü şekilde yakalandı…

Hamas Sözcüsü Ebu Ubeyde Kassam komutanı Dayf’ı andı: Siyonist düşmana en ağır darbeyi vurdu

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail tarafından şehit edilen Kassam Tugayları’nın eski komutanı Muhammed ed-Dayf’ı şehadetinin birinci yılında andı. Yazılı açıklama yapan Ebu Ubeyde, Dayf’ın ‘siyonist düşmana tarihindeki en ağır darbeyi vurduğunu’ açıkladı.