En güçlü roket: Starship 9’uncu kez test edildi 30 dakika sonra kontrolden çıktı

SpaceX’in Starship Uzay Roketi 9. Uçuş Testini Tamamladı

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, milyarder iş adamı Elon Musk’ın sahibi olduğu Starship uzay roketinin 9. uçuş testini gerçekleştirdi. Roket, Türkiye saati ile 02.36’da ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Starbase roket geliştirme sahasından başarılı bir şekilde fırlatıldı. Ancak taşıdığı sekiz yapay Starlink uydusunu yörüngeye yerleştirmekte başarısız oldu. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra bağlantının kesildiği bildirildi.

Kargo Kapağı Açılmadı

Roketin yeniden kullanılabilirlik özelliğine sahip ilk aşama güçlendiricisi Super Heavy fırlatmadan sonra okyanusa sert iniş yaparken, Starship roketi sekiz Starlink uydusunu yörüngeye yerleştiremedi çünkü kargo kapağı açılmadı. Daha sonra yaşanan yakıt tankı sistemlerindeki sızıntılar nedeniyle roketin irtifa sorunu yaşadığı belirtildi.

“30 Dakika Sonra Roketle Bağlantı Kesildi”

SpaceX’ten yapılan açıklamada, fırlatmadan yaklaşık 30 dakika sonra roketle bağlantının kesildiği ve Starship’in hızlı ve planlanmamış bir şekilde parçalandığı ifade edildi. Şirket, bir sonraki uçuş testi için hazırlıklarını sürdüreceğini ve bu deneylerin Starship’in güvenilirliğini artırmak için önemli olduğunu vurguladı.

Mars’a İnsan Taşıma Hedefi

Starship uzay roketi, Dünya yörüngesine, Ay’a ve Mars’a yük ve insan taşıma hedefiyle geliştirilmiş 122 metre uzunluğundaki dev bir uzay aracıdır. SpaceX’in amacı, Starship ile insan taşıyarak Mars’a insanlı seferler gerçekleştirmektir.

Related Posts

Hastane malzemelerini kemiren yeni bir bakteri türü keşfedildi

Yeni bir araştırma, hastanelerde kullanılan biyolojik olarak parçalanabilen plastikleri besin kaynağı olarak kullanan yeni bir bakteri türünü ortaya çıkardı.

Google artık aramada yapay zeka kullanacak

Google, internetin en temel alışkanlıklarından biri haline gelen arama deneyimini köklü biçimde değiştirmeye hazırlanıyor. Şirket, 20 Mayıs’ta düzenlenen Google I/O geliştirici konferansında, “AI Mode” adını verdiği yeni yapay zekâ destekli arama sistemini duyurdu. Bu yeni mod, ABD’deki tüm kullanıcılara sunuldu.

Google’den yapay zeka devrimi! Chrome ve Android’le ilgili önemli gelişme

Google, Android ve Chrome platformlarına entegre ettiği yeni yapay zeka (AI) ve erişilebilirlik özellikleriyle teknoloji dünyasında ses getirdi. Küresel Erişilebilirlik Farkındalık Günü’nde duyurulan güncelleme, Android 15 ve üzeri işletim sistemine …

Görüntüleri Selçuk Bayraktar paylaştı: Bayraktar KIZILEMA bir kez daha başardı

Baykar tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA’nın geliştirilme sürecine devam ediyor. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar KIZILELMA PT-4 hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bayraktar, KIZILELMA PT-4’ün Aerodinamik Sistem Tanımlama Testi’ni başarıyla tamamladığını duyurdu. Bayraktar, söz konusu görüntülerde Milli Teknoloji Hamlesi etiketini kullanırken, “Bayraktar KIZILELMA PT-4, Aerodinamik Sistem Tanımlama Testi” ifadelerini kullandı.

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Çamurdan çıkan mucize! Elektrik üretiyor! Dünyayı sarsan gelişme

ABD’nin Oregon eyaleti kıyılarındaki çamur düzlüklerinde bulunan yeni bir bakteri türü, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Candidatus Electrothrix Yaqonensis olarak adlandırılan bu mikroorganizma, gövdesi boyunca elektrik iletebilme yeteneğiyle …