Emirdağ’da Nüfusmatik Tanıtıldı: Öğrenciler Tiyatro ile Eğlendirdi

Afyonkarahisar Emirdağ’da Nüfusmatik Tanıtıldı, Öğrenciler Tiyatro İle Eğlendirdi

Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Aziziye İlköğretim Okulu iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Öğrenciler, “Nüfusmatik” adlı cihazı tiyatro gösterisiyle tanıtarak izleyenleri bilgilendirdi ve eğlendirdi.

Vatandaşlara daha hızlı ve kolay hizmet sunmak amacıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ‘Nüfusmatik’ cihazı sayesinde sıra beklemeden birçok işlem gerçekleştirilebiliyor. Afyonkarahisar’da Emirdağ, Sandıklı ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüklerinde bulunan bu cihazla kimlik kartı işlemleri, adres beyanı, sürücü belgesi başvurusu, e-imza ve sürücü belgesi yükleme gibi 30’dan fazla işlem kolaylıkla yapılabiliyor. Nüfusmatik, vatandaşlara zamandan tasarruf sağlamanın yanı sıra, sertifika ve parmak izi doğrulamasıyla güvenli işlem yapma imkanı sunuyor ve bürokratik işlemleri azaltarak kamu kaynaklarının daha verimli kullanılmasına yardımcı oluyor.

Aziziye İlköğretim Okulu öğrencilerinin mizahi bir dille sahnelediği tiyatro gösterisi izleyenlerden büyük beğeni topladı. Gösterinin kısa bir videosu sosyal medyada paylaşıldı ve büyük ilgi gördü. – AFYONKARAHİSAR

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Üniversite idari personelinin tayin hakkı konusunda adalet talebi: Süreç keyfi ve eşitlikten uzak yürütüldü

Üniversitelerde görev yapan idari personelin tayin hakkı konusunda yaşanan adaletsizliklere dikkat çeken Eğitim-İş İzmir 4 No’lu Yükseköğretim Şube Başkanı Elbey Kale, “Tayin başvuruları dijital ortamda ve şeffaf bir sistemle alınmalıdır. Boş kadrolar sistem üzerinden ilan edilmelidir. Tayinler; hizmet süresi, tecrübe ve puanlama esasına dayalı objektif kriterlerle yapılmalıdır” diye konuştu.

1 milyonu aşkın öğrenci başvurdu… LGS bugün yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, bugün yapılıyor. 1 milyon 10 bin 916 8’inci sınıf öğrencisinin başvuru yaptığı sınavda, adaylar gelecekleri için terk dökecek.

LGS BAŞARI MESAJLARI VE SÖZLERİ 2025 || LGS sınavına giren öğrencilere en güzel, farklı, uzun, kısa başarı ve motivasyon mesajları!

LGS başarılar mesajları ve motivasyon sözleri, bu Pazar düzenlenen sınavla beraber adaylar ve yakınları tarafından araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı, 15 Haziran Pazar günü iki oturumda tamamlanacak. Kardeşi, yeğeni veya yakınlarına LGS’de başarılar temennisini ve güzel dileklerini iletmek isteyenler alternatifler için araştırmalarını yoğunlaştırdı. İşte LGS’ye girecek öğrencilere en güzel, farklı başarı ile motivasyon mesajları ve sözleri!

Son dakika hava durumu tahminleri il il 13 Haziran 2025 | Yarınki hava durumu nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? Meteoroloji’den sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı!

Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınlandı. İstanbul başta olmak üzere sıcaklıklar ülke genelinde artarken, cuma günü için bazı illere sağanak uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre Kastamonu, Çorum, Yozgat, Konya çevreleri ile Kahramanmaraş’ta yarın sağanak yağış görülecek. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor. Sıcaklıkların ise hafta sonunda iç ve batı kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor. Peki, yarın yağmur var mı? İstanbul ve diğer illerde yarın hava durumu nasıl olacak? İşte, il il 13 Haziran 2025 Cuma hava durumu raporu.

Cuma hutbesi konusu ve PDF metni 13 Haziran 2025 | Diyanet cuma hutbesi metnini yayınladı: ‘Düğün Yapmanın da Bir Âdâbı Vardır…’

13 Haziran cuma hutbesi PDF metni ve konusu, Diyanet tarafından erişime açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dinhizmetleri.diyanet.gov.tr internet adresinden, Türkiye genelindeki camilerde okunması için hazırlanan bu haftaki cuma hutbesinde, aile kavramının önemi ve düğünlerdeki gösterişe değinilerek, “Şatafatlı salonlardan israf kokan menülere, tesettüre uymayan kıyafetlerden hediyeleşme ruhundan uzak adeta bir borç gibi değerlendirilen takı yarışlarına kadar abartılı yapılan her şey, evliliğin ruhunu bozmaktadır.” ifadeleri yer aldı. Ayrıca cuma hutbesinde, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in hadis-i şerifi de yer aldı. Müminlere önemli öğütlerin verdildiği cum hutbesi PDF metni Diyanet’in internet adresinden indirilebilecek. Peki, bu haftaki cuma hutbesi konusu nedir? İşte, 13 Haziran 2025 cuma hutbesi konusu ve metni hakkında ayrıntılı bilgiler.

MEB eğitim öğretim yılı takvimi 2025 – 2026 || Gelecek sene okullar ne zaman açılacak, ara tatil ve sömestr tatili ne zaman?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini resmi olarak duyurdu. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından merakla beklenen takvimde, okulların açılış tarihi, ara tatil dönemleri, sömestr tatili ve yaz tatili başlangıç tarihleri netleşti. Öğrenciler 3 aylık yaz tatilinden sonra yeni öğretim yılına eylül ayında başlayacak. Peki, 2025 okullar ne zaman açılacak? 2025 – 2026 ara tatil tarihleri belli oldu mu? İşte MEB 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi!