Doktorundan uyarı: Yılda 1 kez Check-Up yaptırın

Check-Up Yaptırmak Neden Önemli?

İSTANBUL (İGFA) – Check-Up, genel anlamıyla genel bir sağlık taraması olarak tanımlanabilir. Herhangi bir belirti olmasa bile belirli aralıklarla Check-Up yaptırmak önemlidir. Amacı hastalıkları erken teşhis ederek önlemektir ve böylece vücudun genel durumunu görmemizi sağlayarak risk faktörlerini azaltır.

Check-Up paketleri, kişinin yaşına ve cinsiyetine göre belirlenen tanı testlerini içerir. Bu paketler, kan tahlili, röntgen taraması, laboratuvar testleri ve ultrason gibi işlemleri kapsar.

Check-Up Yaptırmak İçin Belirli Bir Yaş Var Mı?

Check-Up için belirli bir yaş sınırı yoktur. 24 aylıktan 7 yaşına kadar her yıl bir kez, 40 yaşına kadar ise her 2 yılda bir Check-Up yaptırmak uygun görülmektedir. Kronik hastalıklara veya aşırı kiloya sahip bireylerin 30 yaşından sonra yılda bir kez Check-Up yaptırması tavsiye edilir. 40 yaşından itibaren ise düzenli olarak her yıl Check-Up yaptırmak sağlık sorunlarını önceden önlemede yardımcı olacaktır.

Önemsiz görünen belirtiler bile aslında ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Erken teşhis edilen hastalıkların tedavi başarısı daha yüksektir. Bu nedenle kendi sağlığınızı ihmal etmeyin ve yılda bir kez Check-Up yaptırarak sağlığınızı göz önünde bulundurun.

Related Posts

HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı. HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Varis şikayetleri yaz aylarında artıyor! Hareketsiz kalan yandı, dar kıyafet tehlikeli

Bacaklarda ağrı veya yanma hissi, özellikle gün sonunda artan yorgunluk, gece krampları, genellikle ayak bileklerinde şişlik, varisli damarlar üzerinde kaşıntı… Sıcak havanın damarların genişlemesine neden olduğuna ve bu tablonun da damar içindeki basıncı artırarak yakınmaları tetiklediğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, varis hastalarına 10 önemli yaz önerisinde bulundu.

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

O üründe pestisit oranı sınırın 40 katı çıktı

Tamponlarda kanserle ilişkilendirilen zehirli bir pestisit olan glifosatın tehlikeli seviyelerde bulunduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırma, tamponlardaki pestisit seviyesinin içme suyundaki izin verilen sınırın tam 40 kat üzerinde olduğunu tespit etti.

Yapay Zeka Nedir ? İnsana Üstün Gelir mi?

Yapay zeka nedir ? Yapay zeka uygulamaları insan iletişiminin yerini dolduramaz! Bu konu tartışılmaya devam ediyor. 

Sınav Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı?

Sınav öncesi beslenme hakkında bilgi veren Uzm. Diyetisyen Esra Öztürk, sınav öncesi alınacak gıdaların sınav başarısına etkisini anlattı.