Dicle Elektrik Kaçak Trafolara El Koydu

Dicle Elektrik, Kaçak Elektrikle Mücadelesini Sürdürüyor

Dicle Elektrik, Mardin’in Artuklu ve Şanlıurfa’nın Siverek ilçelerinde kaçak elektrik kullanımına yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında 11 trafoya el koyduğunu duyurdu.

Şirketin bölgedeki hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız enerji hizmeti sunarak kaçak tüketimle mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürmek.

Mardin’in Artuklu ilçesinde kırsal Dara, Akıncı ve Alakuş mahallelerinde tarımsal sulama abonelerine ait 6 trafo için yasal işlem başlatan Dicle Elektrik, mahkeme kararıyla bu trafoları sökerek muhafaza altına aldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ise jandarma eşliğinde gerçekleştirilen çalışmada, 2’si 100 kVA, biri 250 kVA ve 2’si 160 kVA olmak üzere toplamda 770 kVA gücündeki 5 trafo ele geçirildi.

Ele geçirilen trafoların sahipleri hakkında yasal işlem başlatıldı ve trafoların yaklaşık 260 abonenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğu belirlendi.

Haliliye’de Kaçak Elektrik Kullanımı Tespit Edildi

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yapılan saha çalışmasında, 11 mahallede yapılan denetimlerde 131’i abonesiz, 165 kaçak elektrik kullanıcısı tespit edildi.

Kaçak elektrik kullananlar hakkında yasal işlem başlatılan çalışmalarda abonesiz kullanıcılara da yasal işlemlerini tamamlamaları için uyarıda bulunuldu.

Ayrıca, 3 sayaç yenilenerek eski sayaçlar kontrol için muhafaza altına alındı.

Kripto Para Üretimi Yapan Tesise El Konuldu

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi Doğrular Mahallesi’nde kripto para üretimi yapan tesise kaçak elektrik sağladığı belirlenen kayıt dışı trafoya el konuldu.

Tesise giden ekipler, trafo ve kripto para üretiminde kullanılan cihazları bulamazken, kullanılan ekipmanlar için güvenlik birimleri tarafından soruşturma başlatıldı.

Tesisin aylık yaklaşık 1 milyon lira elektrik tükettiği ve tüm tüketimin kayıt dışı bir şekilde gerçekleştiği belirlendi.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Trump görüşme öncesi Çin’e ayar verdi

ABD-Çin görüşmeleri öncesinde Trump’tan Çin’e yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik yüzde 80’lik tarifenin doğru göründüğünü belirtti.

Parası olanla olmayanın farkını böyle anlattı!

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekonomist Yalçın Karatepe Yalçın Karatep, vergi sistemine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Karatepe, sistemin zenginden yana olduğuna işaret ederek, bunu alınan …

4 şirkete davetle 7 yılda 28 milyarlık ihale

4 şirkete davetle 7 yılda 28 milyarlık ihale

Emekli ve memur için zam oranı ne kadar olacak? SGK uzmanı yeni tahmini açıkladı

Temmuz ayına yaklaşırken milyonlarca memur ve emekli için zam oranları şekillenmeye başladı. Nisan enflasyonunun açıklanmasıyla SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 13.36, memur ve memur emeklileri ise yüzde 12.29’luk zam farkını şimdiden hak etti. Beklenen zam farkı ise eşitlenmeyecek gibi görünüyor. Peki, emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir