Dervişoğlu’ndan İmamoğlu açıklaması

Son Dakika: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Diğer 78 Şüpheli Gözaltına Alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve şarkıcı Ercan Saatçi’nin de aralarında bulunduğu toplam 79 şüpheli gözaltına alındı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, “İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ardından sabah saatlerinde polislerce gözaltına alınması zulüm ve zorbalıktır” şeklinde konuştu.

Dervişoğlu, “Türkiye’de bugün itibariyle seçme ve seçilme hakkı, hürriyet, demokrasi, hukuk ve anayasal haklar askıya alınmıştır” ifadelerini kullanarak endişesini dile getirdi.

Muhalefete cumhurbaşkanlığı seçimlerini boykot etme çağrısı yapan Dervişoğlu, “Artık tüm muhalefet yüksek bir meclis çoğunluğuna yönelmeli, bu ceberut yönetimin kanun yapma yetkisi elinden alınarak eli kolu bağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

Related Posts

İsrail’den Lübnan’ın güneyine yoğun hava saldırısı

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyinde bulunan bölgelere yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.

Canlı yayında ölümden döndü: Salyangoz canından ediyordu

TikTok’ta paylaşılan bir video, ölümcül bir hatayı gözler önüne serdi. Beckylee Rawls, Japonya’nın Okinawa sahilinde dolaşırken estetik görüntüsüne kapıldığı bir deniz kabuğunu topladı. Ancak sonradan fark etti ki, eline aldığı şey dünyadaki en …

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: ‘Halkın iradesi hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz’

Avcılar Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından tutuklanan Utku Caner Çaykara, dün gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösterdi.

Elon Musk Amerika Partisi’ni duyurdu

Tesla ve X’in sahibi, dünyanın en zengin iş adamlarından Elon Musk, ‘Amerika Partisi’ni kurduğunu duyurdu.

Türkiye’de faaliyet gösteren siyasi parti sayısı belli oldu…

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının güncellediği kayıtlarına göre, 180 siyasi partinin faaliyette olduğu Türkiye’de, AKP 10 milyon 878 bin 733 ile en fazla üyeye sahip siyasi parti konumunda bulunuyor.

Erzurum’da 439 kişi kayıp olarak aranıyor

Erzurum Valisi 2020-2025 yılları arasındaki kayıp aramalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Vali, 439 kişinin halen arandığını bildirdi.