Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit polis Fethi Sekin ve Musa Can için anma mesajı

İzmir Adliyesi Saldırısında Kahramanlık Destanı: Fethi Sekin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İzmir Adliyesine gerçekleştirilen menfur terör saldırısına karşı cesurca mücadele ederek şehit olan kahraman polis memuru Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can kardeşimizi şehadetlerinin yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Tüm kahraman şehitlerimizi minnetle, hürmetle yad ediyorum.” dedi.

İzmir Adliyesi’nde Kahramanlık Destanı: Fethi Sekin

PKK terör örgütünün 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesine düzenlediği saldırıda facianın önlenmesi için canını ortaya koyan polis memuru Fethi Sekin, saldırının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen unutulmuyor.

Adliye önünde bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda teröristlerle çatışarak şehit olan Fethi Sekin ve saldırıda hayatını kaybeden adliye çalışanı Musa Can, şehitliklerinin yıl dönümünde anılıyor.

Kahramanımız Fethi Sekin, teröristlerin planını bozarak İzmir’e ve tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Yardımseverliği, pozitif enerjisi ve insanlarla olan samimi iletişimi ile hafızalardan silinmeyecek bir iz bırakmıştır.

Elazığ’dan İzmir’e Uzanan Kahramanlık Hikayesi

1973 yılında Elazığ’ın Baskıl ilçesine bağlı Doğancık köyünde dünyaya gelen Fethi Sekin, eğitimine Samsun’da devam etmiş ve 1995 yılında polis olan Sekin, Kilis’te göreve başlamıştır. Daha sonra tayini Bingöl’e çıkan kahraman polis, 2002 yılında İzmir’e atanmış ve 15 yıl boyunca burada görev yapmıştır.

Evli ve 2 çocuk babası olan Fethi Sekin, İzmir Adliyesi’nde yaşanan hain saldırıda gösterdiği cesaret ve fedakarlık ile tüm Türkiye’nin kalbinde taht kurmuştur.

Teröristlerin Planını Bozan Kahraman

2017 yılında İzmir Adliyesi’nde gerçekleşen saldırıda teröristler, patlayıcı yüklü araçla adliye önüne gelmiş ve polis memuru Oğuzhan Batuhan Atik’e çarpmaya çalışmışlardır. Planları suya düşürmek için teröristlerle cesurca mücadele eden Fethi Sekin, bir teröristi etkisiz hale getirmiş ancak diğer teröristin saldırısına maruz kalarak şehadet şerbetini içmiştir.

Fethi Sekin’in kahramanlığı, adıyla yaşamaya devam etmektedir. Memleketinde ve İzmir’de pek çok yere ismi verilen Sekin, unutulmaz bir kahraman olarak Türkiye’nin dört bir yanında anılmaktadır.

Şehit Adliye Çalışanı Musa Can

1969 yılında Tokat’ın Turhal ilçesinde doğan Musa Can, İzmir Adliyesi’nde görev yaptığı sırada terör saldırısında hayatını kaybetmiştir. Evli ve 3 çocuk babası olan Can, saldırı sırasında camdan silah sesi duyarken kurşun isabet etmesi sonucu şehit olmuştur.

Uzundere Mezarlığı’nda toprağa verilen Musa Can, hain saldırıda hayatını kaybeden diğer kahramanlardan biridir ve her zaman minnetle anılmaktadır.

Adliye Saldırısının Ardından Yargı Süreci

İzmir Adliyesi’nde gerçekleşen saldırının ardından sanıklar yargılanmış ve adalet yerini bulmuştur. Bombalı aracı temin eden Abdulkerim Karasaç, eylemi gerçekleştiren İsa Zorlu ve suç ortağı Delil Hıso, hakim karşısına çıkmışlardır.

Delil Hıso’nun terör örgütü üyeliğinden ceza almasına karar verilmiş ve diğer sanıkların dosyaları da incelenerek karar verilmiştir. Adliye saldırısının planlayıcılarından olan Abdulkerim Karasaç ise MİT’in operasyonu sonucu etkisiz hale getirilmiştir.

Related Posts

İmzalar atıldı bayrağı belli oldu: Yeni ülke resmen kuruluyor

Yeni Kaledonya, şimdi kendi bayrağını dalgalandırmaya hazırlanıyor. Bougival’da imzalanan anlaşmayla, ada halkı ile Paris yönetimi arasında Fransa’ya bağlı ancak kendi kimliğini taşıyan özel statülü bir Yeni Kaledonya devleti için ilk adım resmen atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı

AKP’nin kurucu isminden dikkat çeken ‘rehavet’ uyarısı

AKP kurucularından Hüseyin Çelik, terör örgütü PKK’nın silah bırakma töreninin ardından sürecin kalıcılığı için demokratik ve hukuki zeminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğine ziyarette bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” kapsamında Bosna Hersek’te Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ziyarete, çeşitli partilerden milletvekilleri eşlik etti.

12,5 milyonluk proje çöktü, köylü susuz kaldı!

Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Akkuşağı köyünde içme suyu çilesi büyüyor. 12,5 milyon TL harcanan şebeke suyu projesi bitti ama 4 mezraya hâlâ su gitmiyor. Köylü perişan, muhtar isyan ediyor. Köy muhtarı Selim Yavuz, “Vali bey, genel sekreterle köyümüze gelmişti biz bu sorunu vali beye söylemek istedik ama genel sekreter ‘ben müteahhitte yaptıracağım vali beye durumu iletmeyin’ dedi. Bir yıldır çözüm bekliyoruz, cebimden 35 bin TL harcadım” dedi.

Hamas, Trump’ın Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti

İsrail’in yoğun saldırılar düzenleyerek, 57 bin 575 Filistinlinin ölümüne neden olduğu Gazze Şeridi’nde ateşkes görüşmelerinde yeni bir gelişme yaşandı. Hamas yetkilisi Taher al-Nunu, grubun ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 Temmuz’da İsrail’in kabul …