CHP’li Öztürkmen: Bakan Işıkhan’ın arkadaşına 52 kamu dairesi bin 600’er liradan veriliyor; TOKİ mağdurlarına zulüm ediliyor!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen: “Ankara’da Skandal Kiralama İddiası”

Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Ankara’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait 13 katlı 52 dairelik dev kamu binasının şaibeli kiralama işlemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu iddialara göre, dev kamu binasının tamamı aylık sadece 88 bin TL’ye kiraya verilmiş. Daire başına düşen aylık kira ise bin 600 TL! Kiralayan şirketin, Bakan Vedat Işıkhan’ın yakın arkadaşı olduğu iddia ediliyor.

Öztürkmen, yaptığı açıklamada Bakan Işıkhan’ı hedef alarak, TOKİ tarafından yapılan taksit artışlarını da eleştirdi. Özellikle Gaziantep’teki Burç Karakuyu TOKİ sakinlerinin büyük mağduriyet yaşadığını belirten Öztürkmen, dar gelirli vatandaşların taksitlerinde yaşanan yüzde 37’lik artışın adaletsiz olduğunu vurguladı.

Bu skandal kiralamayla ilgili geçtiğimiz hafta TBMM’de de konuşan Öztürkmen, yapılan kiralamayı eleştirdi. Bakan Işıkhan’ın yakın arkadaşı olduğu belirtilen kiracının yıllık olarak ödediği kira tutarının 1 milyon 60 bin TL olduğunu açıkladı. Bu durumun daire başına aylık 1.600 TL kira ücreti olarak yansıdığını belirtti.

Öztürkmen, bu durumu AKP iktidarını yandaşlarını kayırmakla suçladı ve TOKİ mağdurlarının sesine kulak verilmesi gerektiğini vurguladı. Öztürkmen, TOKİ mağdurlarının da Bakan Işıkhan’ın arkadaşına uygulanan kira tarifesine tabi tutulmasını talep etti. Gaziantep’te de Ankara’daki gibi uygun kira fiyatlarıyla daire kiralanabileceğini belirtti.

Öztürkmen, TOKİ mağdurlarının sesi olduğunu ve bu meseleyi takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

Ankara’da feci kaza: 3 ölü

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı…

Almanya Hükümet Sözcüsü açıkladı: Eurofighter satışında ‘İmamoğlu’ etkisi

Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius, Türkiye’ye Eurofighter savaş uçağı satışına onay verilmesine ilişkin “Sayın İmamoğlu bizzat cezaevinden bu uçakların satışı lehine görüş bildirmiştir” dedi ve çağrının etkili olduğunu bildirdi.

Nazlı Sabancı’nın annesi bıçak altına yattı: Son hali şaşırttı

Nazlı Sabancı’nın annesi Güneş Sertkaya geçirdiği estetik operasyonlarla gençleşerek sosyetenin gündemine oturdu.

İsrail’i protesto etti, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten tutuklandı

İstanbul’da düzenlenen savunma fuarında, İsrail’e silah desteği sağladığı iddia edilen firmaları protesto eden ve ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alınan 8 kişiden 1’i tutuklandı.

Başakşehir, Avrupa’da avantaj peşinde

Başakşehir yeni sezonun ilk resmi maçına Bulgaristan’da çıkacak. Çağdaş Atan’ın ekibi Cherno More’ye konuk olacak.

İşçiler greve gidiyor: Sendika kararı TTK ve MTA’ya bildirdi

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçilerini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) 2 Ağustos 2025’ta greve gitme kararı aldı. Karar ayrıca noter aracılığıyla Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’ne de tebliğ edildi.