Buzdolabında bu iki şey bulundu: 379 bin 507 lira ceza kesildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Aksu ilçesinde bir kişinin koruma altındaki yaban hayvanlarını avlandığı ve satışını yaptığı ihbarı üzerine harekete geçtiği aktarıldı.

Belirlenen adreste yapılan aramada buzdolabında ve derin dondurucuda saklanan 48 kilogram bir kısmı işlenmiş et ele geçirildiği belirtildi.

Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği tarafından yapılan DNA analizi sonucu etlerin Kara Avcılığı Kanunu ile koruma altındaki yaban keçisi ve kızıl geyik türlerine ait olduğu tespit edildi.

379 BİN 507 LİRA CEZA KESİLDİ

Adli işlem başlatılan şüpheliye, hayvanları avladığı 2022’deki ceza tutarları üzerinden toplamda 379 bin 507 lira tazminat ile idari para cezası kesildi.

Müdürlüğün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Kurumumuz türlerimizi korumak için yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında her yerde denetimlerine sürekli devam etmekte ve iz sürmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Related Posts

Elon Musk Amerika Partisi’ni duyurdu

Tesla ve X’in sahibi, dünyanın en zengin iş adamlarından Elon Musk, ‘Amerika Partisi’ni kurduğunu duyurdu.

Türkiye’de faaliyet gösteren siyasi parti sayısı belli oldu…

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının güncellediği kayıtlarına göre, 180 siyasi partinin faaliyette olduğu Türkiye’de, AKP 10 milyon 878 bin 733 ile en fazla üyeye sahip siyasi parti konumunda bulunuyor.

Erzurum’da 439 kişi kayıp olarak aranıyor

Erzurum Valisi 2020-2025 yılları arasındaki kayıp aramalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Vali, 439 kişinin halen arandığını bildirdi.

BAE’den İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail’den yapılan işgal altındaki Batı Şeria’yı ilhak çağrılarını kınadı.

Atatürk Havalimanı’nda yangın paniği! Pist uçuşa kapatıldı

Atatürk Havalimanı’nda pist başına ilerleyen özel uçakta yangın ikazı verildi. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde olay büyümeden kontrol altına alındı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

İtalya’da sürücülere ‘alkol kilidi’ uygulaması

İtalya basınında yer alan haberlere göre alkollü sürücüler araçlarını çalıştırmadan önce nefes kontrolü yapacak. Yapılan alkol testinden geçemeyen sürücülerin ise araç motoru çalışmayacak.