Bursa’da 4 Günde 4 Bin Genç Uyuşturucuya Karşı Uyarıldı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Ekiplerinden Uyuşturucu Uyarısı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son 4 günde 4 bin genç üzerinde uyuşturucuyla ilgili bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu.

Bursa’da, Narkotik polisi, operasyonlarının yanı sıra halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Motosikletli ve yaya olarak şehrin her köşesinden ansızın çıkan Narko timler, son 4 gün içinde 4 bine yakın genci uyuşturucuya karşı uyardı. Halkın yoğun olduğu noktalarda, parklar, üniversiteler, hastaneler, otobüs terminalleri, camiler ve tarihi bölgelerde broşür dağıtan ekipler, aileleri ve gençleri bilgilendirdi.

Uzmanlar, esrar maddesinin dünya genelinde üretilebildiğine ve fiziksel, psikolojik bağımlılık yaptığına dikkat çekerek, ailelere uyuşturucu konusunda bilinçlenmeleri çağrısında bulundu. Sokak jargonunda kullanılan isimler arasında ‘ot, toz, kubar, dalga, gogo, kova, üçlü veya beşli’ gibi isimlerin olduğunu belirten uzmanlar, bu isimleri duyduklarında dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Metamfetamin, ecstasy, bonzai gibi maddelerin sağlık üzerinde ciddi tehlikeler oluşturabileceğini belirten uzmanlar, bu maddelerin sokakta farklı isimlerle anıldığını da sözlerine ekledi. Özellikle ailelerin dikkat etmesi gereken bu maddeler hakkında bilgilendirme faaliyetlerinin önemine vurgu yapıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Tıp tarihine geçecek operasyon: 3 kilo bebekten yarım kilo tümor çıktı

Kütahya’da 3 kilo 700 gram ağırlığında dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında korkutan artış!

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Viral enfeksiyonların tüm mevsimlere yayıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yalnızca Türkiye için değil küresel olarak durum böyle. Avrupa’da bildirilen rakamlara baktığımızda Covid-19 başta olmak üzere viral enfeksiyonların ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış gözlendi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir