Bolu’da yanan otelin raporu çıktı mı? Bakan Tunç: Cumhuriyet Başsavcılığına sunulmamış korsan bir metin

Bakan Tunç: “Kartalkaya Kayak Merkezi Yangını Soruşturması Devam Ediyor”

Bakan Tunç, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Çorum 8. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki acı hadiseden dolayı buruk bir kongre geçirdiklerini ifade etti.

Kongrede otelde hayatını kaybeden 78 kişinin derin acısını yaşadıklarını belirten Tunç, “Bu büyük acıyı Rabb’im bir daha yaşatmasın. Yangın kurtarma çalışmaları devam ederken adli soruşturmalar da başladı. Yangının sebebi, sorumluları ve kusuru olanlarla ilgili adli soruşturma devam ediyor.” şeklinde konuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bilim insanları, profesörler ve akademisyenlerden oluşan bilirkişi kurulunun şu anda bölgede incelemelerde bulunduğunu açıklayan Tunç, ön rapor için bilirkişi çalışmalarının başladığını vurguladı.

Yangınla ilgili ortaya çıkan yeni deliller, belgeler ve kamera görüntüleri sayesinde soruşturmanın derinleştirildiğine değinen Tunç, İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Bilimleri Enstitüsü, Makine, İnşaat, Kimya, Elektrik Elektronik Mühendisliği fakültelerinden profesörlerin detaylı bir şekilde inceleme yaparak maddi gerçeği ortaya çıkaracaklarını belirtti.

“SAVCIYA SUNULMAMIŞ KORSAN BİR METİN”

Adalet Bakanı Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Tunç, yapılan detaylı inceleme ve soruşturmanın genişletilmesinden rahatsız olanların çıkıp sunulmamış bir metni rapor diye yayarak kamuoyunu meşgul etmeye çalıştıklarını ifade etti. 78 vatandaşın ailelerine yapılan büyük saygısızlık olduğunu vurgulayan Tunç, soruşturmanın derinleştirilmesine neden itiraz edildiğini sorguladı. Bilim insanlarının yangının sebebini ve sorumlularını bulma çabalarından neden rahatsızlık duyulduğunu dile getiren Tunç, kimin sorumlu olduğunu adli bir şekilde ortaya çıkaracaklarını ve bu kişilerin yargılanarak cezalandırılacağını belirtti.

Tunç, yangında yaşamını yitiren 36 çocuğa da değinerek, bu acıyı yaşatanların Türk yargısı önünde hesap vereceğini söyledi. Cumhurbaşkanı’nın kararlılığını vurgulayan Tunç, yargının maddi gerçeği ortaya çıkarmasını engellemeye çalışanlara fırsat verilmeyeceğini ifade etti.

Related Posts

Fas Kralı’ndan bayram affı: 1.526 mahkûm serbest bırakıldı

Fas’ta Kurban Bayramı vesilesiyle Kral 6. Muhammed’in imzasıyla toplam 1.526 kişiyi kapsayan geniş çaplı bir af kararı yürürlüğe girdi. Fas Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan resmi açıklamaya göre, affedilenler arasında farklı suçlardan hüküm …

‘Ferdi Zeyrek’ paylaşımı tepki çekmişti… CHP’li Ali Mahir Başarır’dan gerici Yeni Akit’e tepki!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in elektrik çarpması sonucu hastaneye kaldırılmasının ardından, Yeni Akit’in “Ferdi Zeyrek çarpıldı” şeklinde başlık atmasına tepki gösterdi. Başarır, “Bu utanç verici dili, bu körelmiş aklı, bu yozlaşmış vicdansızlığı milletimize şikayet ediyoruz. Sıradan hale getirdiğiniz bu kötülükte boğulun” ifadelerini kullandı.

Meksika’da uçak kazası: 3 kişi hayatını kaybetti

Meksika’nın güneyinde küçük bir uçağın düştüğü bildirildi. Kazada 3 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

ABD, ‘yanlışlıkla’ sınır dışı ettiği göçmeni yargılamak için ülkeye geri getirecek

Trump yönetiminin ‘yanlışlıkla’ sınır dışı ettiği El Salvadorlu Kilmar Abrego Garcia, hakkındaki bazı iddialardan yargılanmak üzere yeniden ABD’ye getiriliyor.

Yapay zeka sanılan uygulama 700 Hintli çıktı: Paralar havaya gitmiş, herkes pişman

Yapay zekâ devriminin ortasında, sektörün güvenilirliğini sarsacak bir skandal patladı. Londra merkezli Builder.ai, yapay zekâ destekli yazılım geliştirme platformu olduğunu iddia ederek aralarında Microsoft ve Katar Yatırım Otoritesi’nin de bulunduğu dev yatırımcılardan yüz milyonlarca dolar fon topladı. Ancak perde arkasında bambaşka bir gerçek vardı.

‘İmamoğlu aday olmasaydı bunlar yaşanmayacaktı’

AKP’li eski bakan Hüseyin Çelik, Ekrem İmamoğlu için iktidarı “Vahim bir hata yapıyorsunuz” diye uyardı. “Aday olmasa tabii ki bunlar yaşanmayacaktı. Geçmişte başörtüsü yasağının zulüm olduğunu söyledik. Bugün yapılanlar da doğru değil” dedi.