Batman Belediyesi’nde kayyım yönetimi altında işten çıkarmalar devam ediyor

Kayyum Atamasıyla Başlayan İşten Çıkarmalar Batman Belediyesi’nde Endişe Yaratıyor

Batman Belediyesi’nde, kayyım atamasıyla başlayan ve devam eden işten çıkarmalar, çalışanlar arasında ciddi endişe ve korku yaratmaya devam ediyor. Yerel yönetimdeki değişiklikler sonucu göreve gelen kayyım, son olarak 18 çalışanın daha işten çıkarıldığını açıkladı. Bu son dalgayla birlikte, işten çıkarılan personel sayısı toplamda 79’a ulaştı.

DİSK/Genel-İş Batman Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasında, işten çıkarılan işçilerin katılımıyla bir durum değerlendirmesi yapıldı. BirGün’ün haberine göre, Eş Başkan Narin Erol, kayyumun belediye içinde ve şehir genelinde korku ortamı oluşturma çabasında olduğunu vurguladı. Erol, işçilere yönelik işten çıkarmaların keyfi bir şekilde ve belirli bir gerekçe sunulmadan gerçekleştiğini belirterek, “Artık gerekli lüzum üzerine ibaresi yer alan işten çıkarma bildirimleri, gerekçelerin dahi keyfi olduğunu ortaya koyuyor,” dedi.

Eş Başkan Çekdar Özlük ise, işten çıkarmaların keyfiyetini açıkça gösterdi. Özlük, işten çıkarmaların etik, ahlaki veya yasal olmadığını belirterek, Adalet Bakanı’ndan Batman’daki işçilere diğer illerdeki gibi duyarlılık göstermesini talep etti.

İşten çıkarılan işçiler ve DİSK/Genel-İş Batman Şubesi, belediye binası önünde nöbetlerini sürdürüyor. Erol ve Özlük, işten çıkarmaların bir sindirme politikası olduğunu ve kayyumun belediyeye kendi kadrolarını yerleştirmeyi amaçladığını iddia etti. (BirGün)

Şans ve ruh burcunuzu biliyor musunuz? ‘Kısmet ve Niyet’in yazarı Hakan Kırkoğlu anlatıyor

Batman Belediyesi

Related Posts

‘Mavi gömlekli’ diye başkasına saldıran çocuk çete üyesi çıktı!

Marmaray’da babanın darbedildiği olaydaki mavi gömlekli gence benzetilen kişi silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren 17 yaşındaki Y.B.D. ve ‘Daltonlar’ adlı grupla bağlantısı bulunduğunu söyledi.

İsrail ABD’den destek alıp almayacağını öğrenmeyi bekliyor

CNN’in üst düzey İsrailli yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD ve İsrailli yetkililer, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ilerleyişi ve ABD’nin müdahil olma olasılığı konusunda sık sık iletişim halinde bulunuyor.

Türkiye günlerdir rezil görüntüleri konuşuyor… Belediye harekete geçti

Son günlerde Marmaris’te çekilen bazı görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı… Mekanlarda ‘dans’ adı altında genç erkeklerin, özellikle yabancı turist kadınlara yönelik sergilediği taciz boyutundaki davranışlar büyük tepki topladı… Tartışma yaratan bu görüntüler üzerine Marmaris Belediyesi’nden açıklama geldi.

Elon Musk’ın şirketi X ve New York eyaleti mahkemelik oldu

ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, şirketlerden çevrim içi ortamdaki nefret söylemlerine ilişkin denetimlerini raporlamalarını isteyen yasa gerekçesiyle New York eyaletini mahkemeye verdi.

İran-İsrail savaşında son durum

İsrail ile İran arasındaki çatışmalar beşinci gününde tüm hızıyla devam ederken, iki taraf arasında karşılıklı saldırılar artarak sürüyor. İsrail, İran’ın iki gün önce öldürülen genelkurmay başkanının yerine atanan Ali Şadimani’yi de hedef aldığını …

Son dakika… Trump Macron’u yalanladı: Dönüş nedenim çok daha büyük!

ABD Başkanı Donald Trump G7 zirvesinden erken ayrılmasının İran-İsrail ateşkesi ile hiçbir alakası olmadığını ve dönüş nedeninin ‘çok daha büyük’ olduğunu açıkladı. Macron’a tepki gösteren Trump, ‘Bilerek ya da bilmeyerek, Emmanuel her zaman yanılıyor.’ ifadelerini kullandı.