Bakan Yerlikaya trafik denetim verilerini duyurdu; bir haftada milyonlarca araç denetlendi!

Trafik Denetimlerinde Yapılan İşlemler Açıklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16-23 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerine ilişkin verileri paylaştı. Bakan Yerlikaya, bu tarihler arasında 2 milyon 200 bin 922 aracın denetlendiğini ve hız ihlali nedeniyle toplam 296 bin 866 araca/sürücüye işlem yapıldığını duyurdu.

Ayrıca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen hız ihlali denetimleri hakkında detaylı bilgi verdi. Söz konusu dönemde 2 milyon 200 bin 922 aracın denetlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, hız ihlali sebebiyle toplam 296 bin 866 araca işlem yapıldığını bildirdi. Bunun yanı sıra, çakar kullanımıyla ilgili 79 sürücüye, EDS sisteminden de 289 bin 334 araca işlem yapıldığını belirtti.

Yerlikaya, hız ihlali dışında periyodik muayenesi yapılmamış, emniyet kemeri kullanmayan, sürücü belgesiz araç kullanan ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan toplam 551 bin 855 araca/sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı yapmış olduğu paylaşımda, trafik denetimlerinin bireylerin ve toplumun güvenliği için hayati önem taşıdığını vurgulayarak, kurallara uymayan sürücülerin sevdiklerine kavuşmalarını sağlamak için denetimlerin devam edeceğini belirtti.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Günün Öne Çıkan Haberleri…

Related Posts

Konya’da yağış sonrası ortaya çıktı! Göçüklüklerin yanında yarıklar da oluştu

Konya’da yağış sonrası tarlada yüzey yarığı oluştu. Oluşan yarıklar vatandaşlarda endişeye neden oldu.

Rus heyeti görüşmeler için İstanbul’a geldi

Rus heyeti görüşmeler için İstanbul’a geldi

Bakan Fidan Kiev’den trenle döndü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna temaslarının ardından trenle Kiev’den dönerken; Rusya-Ukrayna arasındaki yeni tur müzakerelerin 2 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşmesi bekleniyor.

Marmaray’da dehşeti yaşatanlar hakkında yeni gelişme

Marmaray’da yer tartışmasındaki kavgada iki çocuklu yolcunun burnunu kıran şüpheliler yakalandı.

İsrail basınından çarpıcı iddia: ABD, işbirliğini askıya aldı

İsrail basını, ABD’nin İran nükleer tesislerine saldırı konusunda İsrail ile işbirliğini askıya aldığını iddia etti. İddiaya göre ABD yönetiminin bu kararı, Tahran ile devam eden görüşmeleri olumsuz etkileyeceği endişesiyle alındı.

Rusya ‘büyük taarruza’ hazırlanıyor: ‘Rusların asker sayısı sürekli artıyor… Ukrayna hatları yarılabilir’

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta hava saldırıları yoğunlaştı. Son haftalarda Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı hava akınları düzenleyen Rus ordusu, karada da operasyonlarını hızlandırdı. Ukrayna istihbaratı, Rusya’nın cepheye 50 bin yeni asker sevk ettiğini ve “büyük bir taarruza hazırlandığını” öne sürdü.