Bahçeli’den ‘Yüzyılın en iyi beyin cerrahı’ Prof. Dr. Gazi Yaşargil için taziye mesajı

Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in Ölümü, Türk Tıbbının Gururu Bahçeli’yi Derinden Sarstı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dünya çapında tanınan ‘Yüzyılın En İyi Beyin Cerrahı’ unvanına sahip, Türkiye’nin önemli bilim insanlarından Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in vefatından derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Bahçeli, Yaşargil’in sadece tıp alanında değil, bilimsel araştırmaları, öğrencilere aktardığı bilgi birikimi ve insanlığa sağladığı katkılarla Türk tıbbının ve milletimizin gururu olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Yaşargil’in uluslararası bilim camiasında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiğini vurgulayan Bahçeli, ustalıkla icra ettiği cerrahi yöntemleri ve çalışmalarıyla birçok insanın hayatını kurtardığını dile getirdi. Yaşargil’in azmi, dehası ve insanlığa adanmış ömrünün gelecek kuşaklar için ilham kaynağı olmaya devam edeceğini belirten Bahçeli, onun mirasının sadece tıp alanında değil, bilime, emeğe ve millete verilen değerin en yüksek örneği olarak yaşayacağını söyledi.

Bahçeli, açıklamasını “Milletimizin başı sağ olsun. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” cümleleriyle noktalayarak, Prof. Dr. Gazi Yaşargil’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabır diledi.

Related Posts

Siirt’te Sünnet Etkinliği Düzenlendi

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Siirt’te 26 çocuk için sünnet etkinliği düzenleyerek hediyeler dağıttı.

İlk Kürt açılımının kurmayıydı… Üniversiteden adı silindi

Kırıkkale Üniversitesi Prof. Dr. Beşir Atalay Kampüsü’nün adı değiştirildi. Çözüm Süreci’nin koordinatörü olan Atalay’ın isminin kampüs adından hiçbir neden olmadan kaldırılması dikkat çekti.

Suriye’de 4.1 büyüklüğünde deprem

Suriye’nin Humus kentinde, Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AKP’den LGS iddialarına yanıt

AKP Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, LGS ile ilgili iddialara yanıt vererek, “Millî Eğitim Bakanlığı ile görüştüm. Diğer yıllardan farklı bir durum söz konusu değil. İmam hatiplerimizde başarı anlamında da farklı bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji’den sıcaklık uyarısı: 47 derece bekleniyor

Eskişehir’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyretmesi beklenirken, özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar ile yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 17.00 arasında açık alanda bulunmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

İsrail duyurdu! Gazze’de “insani ara” başlıyor

İsrail ordusu, Gazze’deki insanlık felaketinin açlıktan toplu ölümlere neden olması ve artan uluslararası baskının ardından duyurulan “insani aranın” yerel saatle 10.00’da başlayıp bu akşam saat 20.00’de biteceğini bildirdi. SALDIRI 10 SAAT …