Bağ Kuramamak, Kumar Bağımlılığına Yönlendiriyor

Bağ Kuramamak ve Bağımlılık İlişkisi

Uzman Psikolog Arzu Hamurcu, bağ kuramayan insanların bağımlılıklara yöneldiğini belirtiyor. Hızlı tüketim çağının etkilerinden biri olarak bağımlılıkların ön planda olduğunu vurguluyor.

İnsanların fazla haz elde etme isteği bağımlılıklara yol açabiliyor. Hazzı daha çabuk ve büyük ölçüde deneyimlemek isteyen bireyler, çeşitli bağımlılıklara yönelebiliyor. Bu durum sadece kumar gibi belirli konularla sınırlı değil, genel bir bağımlılık etkisi taşıyor. Bağımlılıkların temelinde, haz odaklı ve hormonlarla ilişkili olduğunu belirten Hamurcu, bu konuda daha fazla çalışmanın gerekliliğine dikkat çekiyor.

Bağ kuramamanın, bireyi diğer bağımlılıklara sürüklediğini ifade eden Hamurcu, insanların kendilerini anlaşılmaz hissettiği durumlarda bağımlılıklara eğilim gösterebileceğini belirtiyor. Bu noktada maddeden ziyade verdiği duygulara bağımlı olunduğunu vurguluyor. Bu durumun ayırt edilmesi ve hangi anlarda, hangi duygularla bağımlılığa yol açıldığının belirlenmesi önem taşıyor.

Yoksunluk krizlerinde destek almanın gerekliliğini vurgulayan Hamurcu, bağımlılığı önlemek için başka etkinliklerle bu boşluğun doldurulabileceğini de ekliyor. Bağımlılığın yol açabileceği kriz durumlarında sosyal destek almanın önemine değinen Hamurcu, uzman görüşü ve yardımın bu süreçte büyük fayda sağlayabileceğini belirtiyor.

Bağımlılıkla mücadelede tek başına zorlukla karşılaşılabileceğini anlatan Hamurcu, uzman desteğiyle bu sürecin daha sağlıklı atlatılabileceğini vurguluyor. Bağımlılıkla başa çıkmak için sosyal destek almanın ve erken müdahalenin önemine dikkat çekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN KAN – Genel

Related Posts

Seramik kupaki çatlaktan sızıyor! Kahve keyfi zehir olmasın, en iyi çözüm kalemlik

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı. HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Varis şikayetleri yaz aylarında artıyor! Hareketsiz kalan yandı, dar kıyafet tehlikeli

Bacaklarda ağrı veya yanma hissi, özellikle gün sonunda artan yorgunluk, gece krampları, genellikle ayak bileklerinde şişlik, varisli damarlar üzerinde kaşıntı… Sıcak havanın damarların genişlemesine neden olduğuna ve bu tablonun da damar içindeki basıncı artırarak yakınmaları tetiklediğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, varis hastalarına 10 önemli yaz önerisinde bulundu.

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

O üründe pestisit oranı sınırın 40 katı çıktı

Tamponlarda kanserle ilişkilendirilen zehirli bir pestisit olan glifosatın tehlikeli seviyelerde bulunduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırma, tamponlardaki pestisit seviyesinin içme suyundaki izin verilen sınırın tam 40 kat üzerinde olduğunu tespit etti.

Yapay Zeka Nedir ? İnsana Üstün Gelir mi?

Yapay zeka nedir ? Yapay zeka uygulamaları insan iletişiminin yerini dolduramaz! Bu konu tartışılmaya devam ediyor.