Aşk, her eve lazım…

“`html

Dinlerin derin anlamlarına inildiğinde;
Aşk…

Aşkın dört temel türü olduğuna inanılır;
1.

İlahi aşk,
2.

Vatan aşkı,
3.

Aile ve arkadaşlık aşkı,
4.

Karşı cinse duyulan aşk…
İslam kültürü içerisinde aşk önemli bir yer tutar; özellikle tasavvuf düşüncesinde derinliğine işlenmiştir. Hinduizm de, aşk kavramını zengin bir şekilde ele alarak dinin çeşitli boyutlarında kendine yer bulmuştur. Dünyanın en büyük dört dinine, yani
Hinduizm

,
Budizm

,
Jainizm

ve
Sihizm

ait toplulukların doğum yeri Hindistan’dır. Ayrıca, ülkede büyük bir Müslüman ve Hristiyan nüfusu da bulunmaktadır. Zerdüştlük, Bahai inancı ve Yahudilik gibi daha küçük, fakat köklü inanç grupları da burada yer alır. Bunun yanı sıra, pek çok yerel ve kabile dini de Hindistan’da yaşamaktadır.

Pakistan ise neredeyse tamamen (%96,47) Müslümandır…

Şimdi, bu iki “aşk” ülkesi, tarihin derinliklerinden gelen kan davası sebebiyle, insani duyguların gerisinde kalarak savaş arifesinde bulunmaktadırlar.

Erol Evgin

, birlikte okuduğumuz
İstanbul Erkek Lisesi

zamanından bir arkadaşımdır. Ayni sınıfa düşmüştük ve hep yanımda otururdu… Tiyatro kulübünde beraber görev almıştık. Daha sonra akşamları okuldan kaçıp Beyoğlu’na giden arkadaş gruplarımızda da birlikteydik…

Erol, eskiden olduğu gibi bugün de çok duyarlıdır. Tarzı asla değişmedi.

Sezen Aksu

gibi, hisleri kelimelere dökebilen bir sanatçıdır.

Erol’un eşsiz sesiyle dinlediği “Ateşle Oynama” şarkısını, Hindistan ve Pakistan liderleri potansiyel çatışmalarını gözden geçirmeden önce dinlese, belki de düşünceleri değişir…

Şarkının sözleriyle dile getirdiği duygu derinliği, dinleyicilere ulaşarak aşkın savaştan daha güçlü olduğunu vurgulamakta.

İsrail’in durumu

İsrail askerleri sosyal medya üzerinden “sosyopatça” paylaşımlar yapmayı sürdürüyor. İnsanlık adına yok olan değerleri göz ardı eden bu tavır, dünya üzerindeki insanları derinden yaralamakta.

Görünüşe göre, Gazze’de bir bina patlatıldığında yükselen mavi dumanlar, yalnızca fiziksel olanları değil, insani değerleri de derin bir biçimde etkiledi. Askerlerin arka planda duyduğu kahkahalar, bu durumu daha da kanıksatıyor.

Birleşmiş Milletler’e (BM) göre, İsrail’in saldırıları sonucunda Gazze’de birçok konut yıkıldı ya da hasar gördü. Bu durum, %92’lik bir orana tekabül etmektedir.

İki haftada 51 bin Filistinli hayatını kaybederken, yaralıların sayısı 117 bini geçti. Bu trajedinin çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluşturmakta…

Sınırlar kapalı olduğundan, Gazze’ye insani yardımlar gidemiyor. Hızlı bir internet araştırması ile Filistinli anne Menal Rakab’ın Kudüs Haber Ağı’ndan paylaşılan görüntüleriyle karşılaşabiliriz. Oğlu Usame, aşırı zayıflıktan 9 kiloya düşmüştür.

İsrail askerleri, bir çocuğun en temel mutluluğunu ellerinden alırken, mavi dumanlarla bu durumu örtbas etmeye çalışıyorlar. Ama dünya, olan biteni göz ardı etmektedir…

Dışarıda yemek yemek, evde yemek sipariş etmek ve hazır yiyecekler o kadar arttı ki sıradan hale gelmiş lezzetler nostaljik birer hatıra gibi anılmaya başlandı.
Anne köftesi

, evde yapılan köftenin ötesinde anlamlar taşır. Herkes için en lezzetli olanı kendi annesinin elinden çıkan köfte olduğu için, “en güzel köfte” denilebilir. Bu tabir, aynı zamanda sıcak ve samimi atmosferi temsil eder.

Peki, bu konunun neresindeyiz?

Restoran zinciri
Cookshop

, ikonik “Anne Köftesi” menüsünü sosyal bir sorumluluk projesine dönüştürmüş. Her yıl,
Anneler Günü

kapsamında bu menüyü sunarak, Koruncuk Vakfı’nın desteklediği kız çocuklarının geleceğine katkı sağlayacak.
Cookshop’un bu girişimi, duyulara hitap eden ve kültürel bağlamda derin bir bağ kuran bir projedir. Bunun ardından projenin bilinirliği ve hedef kitlenin bu projeye katılım isteği önemli bir unsur.
Son bir not olarak,”Anne köftesi” kadar kültürel derinliği olan bir terimin sahiplenilmesi önemliyken, “Cookshop” isminin de tam bir oksimoron örneği olduğu aşikâr.

“`

Related Posts

Doların tahtı sallanıyor! Doların zayıfladığına dair en büyük işaret bugün geldi

Mısır ve Çin, dolar bağımlılığını azaltmak ve ekonomik ilişkileri derinleştirmek amacıyla yerel para birimleriyle üç önemli anlaşmaya imza attı. Anlaşmalar kapsamında iki ülke arasındaki ticarette yuan ve Mısır lirası kullanımının artırılması hedefleniyor. Uzmanlar, bu adımın küresel finans sisteminde alternatif para birimlerine yönelişin işareti olduğunu belirtirken doların da tahtının sallandığına dikkat çekiyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türk Telekom’un imtiyaz sözleşmesi 25 yıl uzatılıyor

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türk Telekom’un imtiyaz sözleşmesi 25 yıl uzatılıyor

Sanayi verisi iyi gelince Şimşek uçtu: İkinci çeyrekte güçlü bir büyüme bekliyoruz

Mayıs ayı sanayi üretimi verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından yayımlandı. Açıkalanan veriler sanayi üretiminin yıllık yüzde 4,9 arttığının gösterdi. Mayıs ayında sanayi üretimi, bir önceki aya göre %3,1 oranında arttı. Nisan ayında …

Horoz karası üzümünde kara yıl

Musabeyli ilçesine bağlı Kayapınar Köyü Muhtarı Ramazan Ercan, her yıl yaklaşık 5 bin ton olan horoz karası üzümü rekoltesinin bu yıl bin tona kadar düşmesinin beklendiğini belirtti. Muhtar Ercan, “Gerek don, gerekse aşırı sıcaklık ve kuraklık …

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.

Borsa günün ilk yarısında yükseldi (9 Temmuz 2025)

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 76,51 puan ve yüzde 0,77 artışla 10.074,71 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 40,4 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,5 …