Araştırma: Göç Almanya’da suç oranlarını artırmıyor

Almanya’da Yapılan Araştırma Göç ve Suç İlişkisini İnceledi: Sonuçlar Şaşırttı!

Almanya’da yapılan bir araştırma, seçim öncesi siyasi partilerin kampanyalarının odak noktası olan göç ve suç ilişkisine dair ilginç veriler ortaya koydu. Almanya’nın önde gelen ekonomi ve düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsü’nün (Ifo) araştırmasına göre, göçmenler ve mültecilerin suç işleme eğilimine dair belirli bir korelasyon bulunmuyor.

Deutsche Welle’den (DW) Ben Knight’ın haberine göre, Münih merkezli enstitü, 2018-2023 yılları arasındaki en güncel ulusal suç istatistiklerini bölge bazlı verilerle ilişkilendirerek göçmenlerin suç istatistiklerine orantısız biçimde yansımasının faillerin menşe ülkeleriyle bir ilgisinin olmadığını ortaya koyan bir çalışmaya imza attı.

Almanlarla Göçmenlerin Suç İşleme Oranları Eşit!

Göçmenler genellikle daha yüksek nüfus yoğunluğuna sahip kentsel bölgelere yerleşme eğiliminde olduğundan, bu bölgelerde suç oranlarının daha yüksek olduğu belirtiliyor. Ancak çalışma, suç işleyenlerin Alman olma olasılığının yabancı kökenli olma olasılığına eşit olduğunu gösterdi. Yani, ‘göçmen’ fail sayısının fazla olduğu yerlerde, suç oranları Almanlar arasında da artmış durumda.

Araştırmacılara göre, bu bölgelerde altyapı, ekonomik durum, polis varlığı gibi faktörler, bölge sakinlerinin fail olma olasılığını artırmaktadır.

‘Daha Adil’ Bir Analiz

Araştırmanın yazarlarından Jean-Victor Alipour, bu verilerin aslında yeni olmadığına dikkat çekiyor. Alipour’a göre, göç ve suç arasında sistematik bir bağlantı olmadığı gerçeği, bu çalışma ile bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Zürih Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ZHAW) Suç ve Suç Önleme Enstitüsü’nden Profesör Dirk Baier’e göre ise bu çalışma, bölgesel farklılıklara odaklanarak daha adil bir analiz yapılmasını sağladı.

Önyargıların Suç İstatistiklerine Etkisi

Çalışma ayrıca, göçmenlere yönelik algı ile gerçeklik arasındaki uçurumu vurguluyor. Göç olgusu genellikle daha olumsuz algılanıyor ve göçmenlere ilişkin suç haberlerine medyanın aşırı yer verdiği belirtiliyor.

Özellikle Almanya’da yapılacak seçimler öncesinde, göçmenlerin suça daha yatkın olduğu iddiaları siyasi kampanyaların odak noktası haline gelmiş durumda. Ancak doğrulama ekipleri, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ortaya koyuyor.

(ALINTI)

Related Posts

Süveyş Körfezi’nde bir sondaj gemisi alabora oldu: 6 ölü, 21 kayıp

Mısır Petrol Bakanlığı, ülkenin doğusundaki Süveyş Körfezi’nde bir sondaj gemisinin alabora olduğunu duyurdu.

Rusya’da ölen askerlere veda… Kim’in gözleri doldu

Kuzey Kore’de, Rus ordusu saflarında savaşırken hayatını kaybeden Kuzey Koreli askerler için anma töreni düzenlendi.

Azerbaycan ile Rusya arasında ‘nota’ krizi

Azerbaycan ile Rusya arasında geçtiğimiz yıl uçak kriziyle patlak veren gelişmeler Sputnik’in Bakü ofisi çalışanlarının tutuklanması nedeniyle ayyuka çıkmıştı. Rusya, tutuklamalar nedeniyle Azerbaycan’a nota verdi. Azerbaycan ise, Rusya’ya güvenlik güçlerinin Azerbaycanlılara yönelik şiddet ve yargısız infazları sebebiyle nota gönderdi.

Kılıçdaroğlu ‘kurultay davası’ sonrası sessizliğini bozdu

CHP 38. Olağan Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davanın duruşması bugün görüldü. Davadan çıkan karara göre duruşma 8 Eylül’e ertelendi. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen dava sonrası sessizliğini sosyal medyadan bozdu…

Avukatlarından ‘Mehmet Murat Çalık’ açıklaması: ‘Müvekkilimiz aleyhine algı operasyonu yürütülüyor’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatları Melih Koçhan ve Cihan Ünal açıklama yaptı. Açıklamada, “Tahliye başvurumuz değerlendirilmeden yürütülen bu medya kampanyasının, yargı organları üzerinde baskı kurmaya ve süreci etkilemeye dönük olduğu açıktır” ifadesine yer verildi.

İmamoğlu: Boyun eğmiyoruz!

Görevden alınan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Boyun eğmiyoruz!” dedi.