Almanya: Kürtlerin Suriye’deki siyasi geçiş sürecinde rol almasına ihtiyaç var

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Hakan Fidan ile Suriye Konusunu Görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Suriye toplantısı sırasında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapıldı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Baerbock-Fidan görüşmesini fotoğraflarla birlikte paylaşarak, “Barışçıl yeni bir Suriye, komşuları için tehdit oluşturmamalı. Kuzeydeki çatışmaların sona erdirilmesi ve Kürtlerin kapsayıcı siyasi geçiş sürecinde rol almaları gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

‘ESAD VE YANDAŞLARINA YÖNELİK YAPTIRIMLAR DEVAM ETMELİ’

Bakanlık, Heyet Tahrir Şam öncülüğündeki cihatçı grupların Şam’ın kontrolünü ele geçirmesi ve Esad yönetiminin yıkılması konularını ele aldı. Almanya Dışişleri Bakanlığı, “Esad rejimine ve yandaşlarına yönelik yaptırımların devam etmesi gerektiğini, ancak sivil halkın acil yardıma ihtiyaç duyduğunu” belirtti.

Almanya, Suriye’deki sivil halka 50 milyon euroluk insani yardım sağlamaya hazır olduğunu duyurdu. Dışişleri Bakanlığı, “Suriye’de istikrar, Almanya ve Avrupa’nın güvenliği için önemlidir” dedi.

Baerbock: Yardım Etme Taahhüdümüz Devam Edecek

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Riyad’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Suriyelilerin iktidar değişimine acil ihtiyacı var ve biz, sivil savaşın başlangıcından bu yana Suriyelilere yardım etmeye devam edeceğiz” dedi.

(Dış Haberler Servisi)

Related Posts

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

ABD’nin Husilerle yaptığı ateşkesi, İsrail televizyondan öğrendi

ABD ile Yemenli Husiler arasında varılan ateşkes İsrail’i kapsamıyor. Trump yönetimi saldırıları durdurduğunu ilan etti ancak Husiler, yalnızca Amerikan hedeflerine karşılık verdiklerini savundu. İsrail’e yönelik tehditlerin süreceği mesajı Kudüs’te şaşkınlık yarattı. Ateşkes kararı önceden bildirilmediği için İsrail hükümeti gelişmeden Oval Ofis’teki açıklamayla haberdar oldu.

Bakanlık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3,7 milyon TL ceza kesti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Tire ilçesinde açık alanda vahşi depolama yaptığı belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3 milyon 739 bin 452 TL idari para cezası uyguladı.

Son Dakika… İstanbul’da günün ikinci depremi!

Son Dakika Haberi… İstanbul’da Silivri açıklarında 3.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Bu sabah da yine aynı bölgede 3.1 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti.

Jandarma uyuşturucu operasyonunu anbean kaydetti

Sakarya’da jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda durdurulan otomobilde 1 kilo 50 gram bonzai ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Operasyon, jandarma kamerasına yansıdı.

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir