AKP’li vekille ilgili haber yapan gazeteci gözaltına alındı

Kocaeli Gazetesi Muhabiri ve CHP’li Meclis Üyesi Gözaltına Alındı

Kocaeli Gazetesi muhabiri Cihat Polat, AK Parti’li Katırcıoğlu’nun danışmanı ve kardeşi hakkında şok iddialar içeren haber nedeniyle İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından öğle saatlerinde gözaltına alındı. Aynı haberde açıklamalara yer veren İzmit Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Nazım Gençtürk de benzer şekilde gözaltına alındı.

Polat ve Gençtürk, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Ancak, Cihat Polat ve Nazım Gençtürk, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Polat’ın serbest bırakılmasıyla Kocaeli Adliyesi önünde birçok meslektaşı onu karşıladı. Destek için adliyeye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan da geldi.

“Sadece Haber Yaptığı İçin…”

Karara tepki gösteren Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi gazeteciler, Kocaeli Adliyesi önünde toplanarak açıklamalar yaptı. TGS Kocaeli Temsilcisi Süriye Çatak Tek, açıklamasında şunlara değindi:

-10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Türkiye’de gazeteciliğe yönelik yaşanan saldırıları net bir şekilde görüyoruz. Sadece haber yapmaları nedeniyle Cihat Polat meslektaşımız gözaltına alındı.

-Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun danışmanı ve kardeşinin kocasına ait arazide yaşanan ağaç kesimi iddialarını haberleştiren Polat, bu sebeple jandarma tarafından evinde gözaltına alındı.

-Gazetecilere yapılan bu saldırılar gün geçtikçe artıyor. Özel mülkiyet ihlali gerekçesiyle meslektaşımız gözaltına alındı.

-Kaçak olduğu iddia edilen alanda haber yapmak amacıyla bulunan Polat, Meclis üyesinin açıklamalarını duyurdu. Ancak, haber yayınlandıktan kısa bir süre sonra jandarma Polat’ı evinde gözaltına almaya çalıştı. Bu hızlı ve ani tutum gazetecileri endişelendirmiştir.

-Milletvekili, henüz gözaltı kararı alınmadan Polat’ın durumu hakkında açıklama yapmıştır. Bu durum da jandarma ile ilgili kafa karışıklığına neden olmuştur.

-Gazetecilere yönelik saldırılar her geçen gün artarken, bu konuda hızlı adımlar atılması dikkat çekicidir. Ancak, gazetecilere yönelik baskılar kabul edilemez. Bu sadece bir meslektaşımıza değil, halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır.

-Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak tüm gazetecilere sesleniyor ve bu tür saldırılara karşı birlik olmaları gerektiğini vurgulamaya devam ediyoruz.

Related Posts

Trump: Fed Başkanı Powell’ın derhal istifa etmesi gerekiyor

Trump: Fed Başkanı Powell’ın derhal istifa etmesi gerekiyor

Kral Charles ölmeden cenaze planı hazır

Kral Charles, kendi cenaze töreni için hazırladığı özel protokolde, uzun süredir arası açık olan oğlu Prens Harry ve gelini Meghan Markle’ın kortejde ön sıralarda yer almasını istedi.

İsrail saldırısı sonrası acı içinde babasını sordu: Babam nerede yemek yemek istiyorum

Soykırımcı İsrail’in 21 aydır abluka altında tuttuğu ve katliamlarına ara vermeden devam ettiği Gazze Şeridi’nden acı manzaralar gelmeye devam ediyor. Han Yunus’ta ailesiyle sığındığı çadıra yapılan hava saldırısı sonrası Nasır Hastanesine getirilen 6 yaşındaki Gazzeli küçük kız, yatırıldığı sedyede babasının nerede olduğunu sordu. Aç bırakmanın adeta bir silah gibi kullanıldığı Gazze’de, şarapnel parçalarının isabet etmesiyle yüzü kanlar içinde kalan çocuğun, “Babam, babam nerede? Yemek yemek istiyorum.” sözleriyle doktorlara seslendiği anlar izleyenlerin yüreklerini sızlattı.

Üç günlük servet sahibi oldular

Sistemdeki basit bir hesaplama hatası, binlerce Norveçliyi kısa süreliğine milyoner ilan etti. Üç gün boyunca büyük ikramiyeyi kazandığını düşünen oyuncular, gerçeği öğrendiklerinde büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Süveyş Körfezi’nde bir sondaj gemisi alabora oldu: 6 ölü, 21 kayıp

Mısır Petrol Bakanlığı, ülkenin doğusundaki Süveyş Körfezi’nde bir sondaj gemisinin alabora olduğunu duyurdu.

Rusya’da ölen askerlere veda… Kim’in gözleri doldu

Kuzey Kore’de, Rus ordusu saflarında savaşırken hayatını kaybeden Kuzey Koreli askerler için anma töreni düzenlendi.