ABD’de üniversiteler’den, uluslararası öğrencilere “Trump göreve başlamadan kampüse dönme” çağrısı

ABD Üniversiteleri Uluslararası Öğrencilere ‘Trump Göreve Başlamadan Kampüse Dönün’ Çağrısı Yapıyor

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump‘ın ilk dönemine benzer şekilde bazı ülkelere seyahat ve vize yasağı getirebileceğinden endişe eden bazı üniversiteler, uluslararası öğrencilerine “Trump göreve başlamadan kampüse dönün” çağrısı yapıyor.

ABD’de 1,1 milyondan fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitelerin bazıları, Trump’ın görevi devraldıktan sonra yaşanabilecek gelişmelere karşı şimdiden tedbir almaya başladı. CNN’in derlediği bilgilere göre, en fazla yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan New York Üniversitesi (NYU) başta olmak üzere Cornell Üniversitesi ve Güney California Üniversitesi gibi birçok büyük üniversitenin yönetimi, öğrencilerini Trump dönemi konusunda uyardı.

Halen kış tatilinde olan uluslararası öğrencileri, 20 Ocak 2025’te gerçekleştirilecek yemin töreninden önce ABD’ye dönmeleri konusunda uyaran üniversiteler, bu süreçte Trump’ın seyahat ve vize yasağı getirebileceği konusundaki endişelerini aktardı. 2017’de başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde bazı ülkelere seyahat yasağı getiren Trump’ın uygulamalarına atıf yapan üniversite yönetimleri, yeni dönemde neyle karşılaşacaklarından emin olmadıklarını belirterek öğrencilerden kampüse 20 Ocak’tan önce dönmelerini istedi.

Trump’ın Seyahat Yasağı

ABD Başkanı seçilen Trump, ilk başkanlığı döneminde, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkeden ABD’ye girişlere kısıtlamalar getirmiş, bu politikası nedeniyle, o sırada yurt dışında bulunan binlerce öğrenci mahsur kalmıştı.

Trump, bu yıl seçim kampanyaları sırasında, düzensiz göçmen sorunuyla ilgili sınırları kapatmayı ve söz konusu “seyahat yasağını” daha da güçlendirerek geri getirmek istediğini dile getirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığınca kısmen finanse edilen bir veri projesi olan Open Doors’a göre, 2023-24 akademik yılında ülke dışından 1,1 milyondan fazla öğrenci ABD’deki kolej ve üniversitelere kayıt yaptırdı.

ABD’de Hindistan’dan gelen öğrenciler ilk sırada yer alırken, onu Çin ve Güney Kore takip ediyor. Hint ve Çinli öğrencilerin toplamı, ABD’deki tüm uluslararası öğrencilerin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Related Posts

SÖZCÜ TV ve Özlem Gürses’e medyanın en prestijli ödülü

TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülleri’ne bu yıl kurum dalında SÖZCÜ TV, Halk TV, Now TV ve Tele 1 ile Özlem Gürses, Onlar TV, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü layık görüldü.

CHP’nin 81 il başkanından ortak açıklama! ‘Bizi kimse teslim alamadı, alamayacak, hele Saray asla teslim alamaz’

CHP’nin 81 il başkanından yapılan ortak açıklamada “Bizi kimse teslim alamadı, alamayacak. Hele Saray asla teslim alamaz. Hepimizi biliyoruz herkes biliyor ki yapılan tutuklamalar gözaltılar hiç biri hukuki değildir” dendi.

İsrail’den Lübnan’ın güneyine yoğun hava saldırısı

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyinde bulunan bölgelere yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.

Canlı yayında ölümden döndü: Salyangoz canından ediyordu

TikTok’ta paylaşılan bir video, ölümcül bir hatayı gözler önüne serdi. Beckylee Rawls, Japonya’nın Okinawa sahilinde dolaşırken estetik görüntüsüne kapıldığı bir deniz kabuğunu topladı. Ancak sonradan fark etti ki, eline aldığı şey dünyadaki en …

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: ‘Halkın iradesi hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz’

Avcılar Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından tutuklanan Utku Caner Çaykara, dün gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösterdi.

Elon Musk Amerika Partisi’ni duyurdu

Tesla ve X’in sahibi, dünyanın en zengin iş adamlarından Elon Musk, ‘Amerika Partisi’ni kurduğunu duyurdu.