Avrupa Birliği’nden çiftçisini rahatlatacak adım: Bürokrasi azalıyor, destek artıyor

AB Tarım Politikasında Değişiklik Yapıyor

Avrupa Birliği (AB), çiftçilerin tarımsal desteklere erişimini kolaylaştırmayı planlıyor. AB Komisyonu, çiftçilerin yaşadığı idari yükü azaltacak ve çevre kurallarını hafifletecek bir dizi önlem içeren bir paket hazırladı.

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Ortak Tarım Politikası’nı basitleştirerek çiftçilere destek olmayı ve rekabet güçlerini artırmayı amaçladıkları belirtildi.

Yeni Torba Yasası Çiftçileri Destekleyecek

Yapılan açıklamada, yeni torba yasanın çiftçilerin idari yükünü hafifletmeyi, kontrolleri etkinleştirmeyi ve yatırım ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediği vurgulandı. Bu değişikliklerle çiftçilere yıllık 1,58 milyar euro ve ulusal idarelere de 210 milyon euro tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Ayrıca, çiftçilere yönelik ödemelerde esneklik sağlanacağı ve belirli çevre kurallarından muafiyetler getirileceği belirtildi. Küçük ölçekli çiftçilere yönelik teşviklerin artırılacağı ve organik çiftliklerin AB fonlarına daha kolay erişebileceği ifade edildi.

AB Ülkelerindeki Çiftçiler Tarımsal Politikalardan Memnun Değil

Geçen yıl artan üretim maliyetleri ve dış ülkelerden gelen ucuz tarım ürünleri nedeniyle Avrupa’daki çiftçiler isteklerini açıkça dile getiriyor. AB’nin tarım politikaları, çevre ve iklim hedefleri, desteklemedeki kesintiler ve yüksek enerji maliyetleri gibi konularda çiftçilerin endişelerine neden oluyor.

Söz konusu torba yasa teklifi, AB üyesi ülkeler ve Avrupa Parlamentosu onayı gerektiriyor. Avrupa’daki çiftçilerin bu değişikliklerle nasıl bir tepki vereceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Related Posts

Goldman Sachs araştırdı: Petrol fiyatları 40 dolara düşürülmek isteniyor

Goldman Sachs analistleri Trump’ın 1.000’den fazla sosyal medya gönderisini inceleyerek petrol fiyatlarına ilişkin bir analiz yayımladı. Salı günü yayınlanan raporda, “Başkan Trump her zaman enerji piyasalarına, petrole ve ABD’nin enerji hakimiyetine …

Türkiye ile Çin arasında 15 yıl sonra bir ilk

Türkiye ile Çin arasında sivil havacılıkta imzalanan yeni mutabakat zaptıyla haftalık yolcu seferi hakkı 21 frekanstan 49 frekansa çıkarıldı. Bu gelişme, 15 yıl aradan sonra iki ülke arasında sefer haklarında yapılan ilk artış oldu ve Türk havayollarına Chengdu, Xian ve Urumçi’ye uçuş imkânı sağladı.

Cumhurbaşkanı yardımcısı açıkladı: 41 yıllık PKK terörü ekonomiye nasıl yansıdı?

Terörle mücadelede gelinen noktaya ilişkin açıklamalarda bulunan Cevdet Yılmaz, çatışmaların ülke ekonomisi üzerindeki etkisine dikkat çekti. Sürecin toplumsal ve ekonomik sonuçlarının uzun vadede değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Turizm sezonu başladı; çalışma koşulları ve ücretler yeniden gündemde

Turizm sezonu başladı; çalışma koşulları ve ücretler yeniden gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …