Rusya: Ukrayna, geçici ateşkese rağmen saldırılara devam ediyor

Rusya Ukrayna’nın Ateşkesi İhlal Ettiğini Açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı, 2. Dünya Savaşı zaferinin 80. yıl dönümü dolayısıyla ilan edilen geçici ateşkese rağmen Ukrayna’nın saldırılarına devam ettiğini bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın 2. Dünya Savaşı’nın 80. yıl dönümünde Ukrayna’da geçici ateşkes kararı aldığı hatırlatıldı.

Rus ordusunun, çatışmaları durdurduğu ve askerlerin pozisyonlarında kaldığı bildirilen açıklamada, “Rusya Silahlı Kuvvetleri ateşkes sürecini uyguluyor. Ayrıca havacılık, füze ve topçu birlikleri saldırıları durdurdu.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Ukrayna tarafının ateşkese uymadığı vurgulanarak, şu ifadeler kullanıldı:

“Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, ilan edilen ateşkese rağmen Rus birliklerine saldırılarına devam etti, Kursk bölgesindeki Rus sınırını ihlal etmeye çalıştı, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Dzerjinsk yerleşim birimine saldırı düzenledi. Ukrayna güçleri, Rus askerlerinin pozisyonlarına 173 kez topçu, tank ve havan toplarıyla ve çoklu füze sistemleriyle 4 kez ateş açtı. Toplamda 488 ateşkes ihlali tespit edildi. Bu tür kasıtlı eylemler, Kiev yönetiminin barış yoluyla çözümü engelleme niyetini doğruluyor.”

Açıklamada, Ukrayna’nın bu tür saldırılarına karşılık verileceği belirtildi.

Ukrayna’da Ateşkes Kararı

Rusya Devlet Başkanı Putin, 2. Dünya Savaşı zaferinin 80. yıl dönümü sebebiyle Ukrayna’da 7 Mayıs’ı 8 Mayıs’a bağlayan gece yarısından 10 Mayıs’ı 11 Mayıs’a bağlayan gece yarısına kadar geçici ateşkes ilan etmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 9 Mayıs’ta yapılacak askeri geçit törenine katılacak yabancılara güvenlik garantisi verilemeyeceğini belirtmişti. (AA)

Related Posts

Türkiye bu görüntüleri konuşmuştu… ‘Omuz atma’ cinayetinde yeni gelişme

İzmir’de markette çıkan omuz atma tartışmasında Semih Kenan Köse’nin öldürülmesi ve sevgilisi Sibel Kabadayı’nın yaralanmasına ilişkin davada, Sercan Bavkır ile kardeşleri Serkan ve Taylan Bavkır’a verilen 15’er yıl hapis cezaları ve Kabadayı’ya verilen 16 ay 21 gün hapis cezası istinaf tarafından onandı.

Ermenistan’da Başpiskopos Acapahyan gözaltına alındı

Ermeni Apostolik Kilisesi Başpiskoposu Acapahyan’ın ‘hükümeti devirme çağrısı’ yaptığı şüphesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Hablemitoğlu suikastı davasında dosya mütalaa için savcılığa gönderildi

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de Ankara’daki evinin önünde öldürülmesine ilişkin 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Suriye’yi şimdi de kuraklık vurdu: Buğday yetersiz

Suriye’de kuraklık buğday ekim alanlarını vurdu. Üretimin iç talebi karşılamaya yetmeyeceği belirtilirken, Şam yönetimi ve kuzeydeki Kürt idaresi daha fazla buğday alabilmek için rekabet ediyor.

Çin ordusu Tayvan çevresinde faaliyetlerini artırıyor: Ada ülkesi civarında askeri uçak ve gemiler görüldü

Tayvan üzerinde hak iddia eden Çin’in ada çevresindeki askeri faaliyetlerinde artış gözlendi. Tayvan Adası’nın çevresinde Çin’e ait 29 askeri hava aracı ve 6 geminin tespit edildiği kaydedildi.

Ünlü işadamının oğlunun düğünü için yollardaki radarlar kapatıldı mı?

Çorum’da 21 Haziran 2025’te gerçekleşen iş dünyasının önde gelen isimlerinden Ahmet Emin Ahlatcı ile Elif Engin’in düğünü, sadece ihtişamıyla değil, gündeme bomba gibi düşen bir iddiayla da dikkat çekti. İddialara göre, şehir dışından gelen davetlilerin törene zamanında ulaşabilmesi için güzergâhtaki hız radarları geçici olarak devre dışı bırakıldı.