Operasyonların borsaya etkisi: Günün ilk yarısında geriledi

Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Düşüş Yaşadı

Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi, günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket ederek, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 76,94 puan ve yüzde 0,83 azalışla 9.147,9 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 36,2 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi ise yüzde 0,06 oranında değer kaybetti.

Sektör endekslerine bakıldığında, kimya petrol plastik endeksi yüzde 0,34 ile en çok kazandıran sektör olurken, ulaştırma endeksi yüzde 1,76 ile en fazla kaybettiren sektör olarak öne çıktı.

Uzmanlar, günün ilerleyen saatlerinde ABD’de açıklanacak büyüme ve ADP istihdam raporu gibi önemli verilerin takip edileceğini belirtti. Teknik olarak bakıldığında, BIST 100 endeksinde 9.100 ve 9.000 puan seviyelerinin destek, 9.200 ve 9.300 seviyelerinin ise direnç olarak karşımıza çıktığını vurguladı.

Related Posts

ABD ekonomisi aylık bazda daraldı

ABD’de büyüme rakamları açıklandı. Buna ABD ekonomisi aylık bazda yüzde eksi 0,3 daralırken, yıllık bazda yüzde 37 büyüdü.

Geçim krizi derinleşiyor: Açlık ve yoksulluk sınırı arasındaki fark giderek büyüyor!

TÜRK-İŞ’in nisan ayı araştırması, çalışanların geçim koşullarının daha da zorlaştığını ortaya koydu. Gıda fiyatlarında süren artış mutfak harcamalarını artırırken temel ihtiyaçlara erişim her geçen gün daha da güçleşiyor. Raporda mevcut gelir düzeylerinin yetersizliğine dikkat çekiliyor.

Her iki kişiden biri tasarruf yapıyor: İlk sırada yastık altı nakit ve altın var

ING Türkiye, Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2024 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf yapanların oranı yüzde 54 olurken tasarruf aracı tercihlerinde yüzde 31 oranla yastık altı altın ve nakit ilk sırada yer aldı.

Rekabet Kurulu, üç hazır beton şirketine ceza verdi

Rekabet Kurulu, Edirne’nin Keşan ilçesinde hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren üç şirkete uzlaşma sonucu 10,2 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Türk elektronik sektörü “ticaret savaşından” güçlenerek çıkabilir

Türk elektronik sektörü, “ticaret savaşları” olarak nitelendirilen ve dünyada gümrük vergisi düzenlemelerinin, alternatif tedarik ve pazar arayışlarının artmasına yol açan dönemde önemli bir potansiyele sahip bulunuyor.

Çayırhan’da neler oluyor?

Özelleştirme süreci tepki çeken Çayırhan ihalesinden bu yana 52 gün geçti ama iktidardan devir ya da iptal yönünde bir karar çıkmadı. Sürece ilişkin soru işaretleri arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir