Kalehan Enerji, Karbon Salımını Azaltma Hedefinde Önemli Bir Adım Attı

Kalehan Enerji, Karbon Salımını Azaltmak İçin Önemli Bir Adım Attı

Kalehan Enerji, karbon salımını azaltmaya yönelik önemli bir adım attı. Şirketin Yukarı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), International Carbon Registry (ICR) tarafından yapılan validasyon sürecini başarıyla tamamlayarak sisteme kaydedildi. Yılda 1,5 TWh temiz enerji üreten santral, her yıl 835 bin tonun üzerinde karbon salımını engelliyor.

Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakatı kapsamında 2050 yılına kadar karbon emisyonunu sıfıra indirme çalışmaları, Türkiye’de de büyük önem taşıyor. Enerji sektöründe hızla yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Cengiz Holding’in iştiraki Kalehan Enerji, Bingöl’ün Solhan ilçesinde bulunan Yukarı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) için validasyon sürecini tamamlayarak International Carbon Registry (ICR) tarafından onaylandı.

Kalehan Enerji Genel Müdürü Gültekin Keleş, küresel ticaretin karbon azaltımıyla yeniden şekilleneceğine dikkat çekerek, şunları belirtti: “Avrupa’da zorunlu olan karbon azaltımı uygulamaları ülkemizde gönüllülük esasına dayanıyor. Biz de bu dönüşüme hızla adapte olabilmek amacıyla yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yukarı Kaleköy Barajı ve HES için başvurularımızı tamamlayarak validasyon sürecini geçtik. Diğer santrallerimiz için de aynı süreci başlatmayı planlıyoruz.”

Yukarı Kaleköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Bingöl’ün Solhan ilçesinde, Murat Nehri üzerinde konumlanmıştır. 626,85 MW kurulu güce sahip olan santral, yılda 1,5 TWh temiz enerji üretmektedir ve yılda 835 bin ton karbon salımını engellemektedir. Ayrıca santral, yerel istihdamı ve bölgesel kalkınmayı desteklemektedir. Uluslararası Büyük Barajlar Komitesi (ICOLD) ve İspanya Büyük Barajlar Komitesi (SPANCOLD) tarafından “En İyi Proje” dalında birincilik ödülü almıştır.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Seramik kupaki çatlaktan sızıyor! Kahve keyfi zehir olmasın, en iyi çözüm kalemlik

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı. HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Varis şikayetleri yaz aylarında artıyor! Hareketsiz kalan yandı, dar kıyafet tehlikeli

Bacaklarda ağrı veya yanma hissi, özellikle gün sonunda artan yorgunluk, gece krampları, genellikle ayak bileklerinde şişlik, varisli damarlar üzerinde kaşıntı… Sıcak havanın damarların genişlemesine neden olduğuna ve bu tablonun da damar içindeki basıncı artırarak yakınmaları tetiklediğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, varis hastalarına 10 önemli yaz önerisinde bulundu.

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

O üründe pestisit oranı sınırın 40 katı çıktı

Tamponlarda kanserle ilişkilendirilen zehirli bir pestisit olan glifosatın tehlikeli seviyelerde bulunduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırma, tamponlardaki pestisit seviyesinin içme suyundaki izin verilen sınırın tam 40 kat üzerinde olduğunu tespit etti.

Yapay Zeka Nedir ? İnsana Üstün Gelir mi?

Yapay zeka nedir ? Yapay zeka uygulamaları insan iletişiminin yerini dolduramaz! Bu konu tartışılmaya devam ediyor.