Gazze’de Soykırım: Kimliği Tespit Edilemeyen Binlerce Ceset

Gazze’de Kimliği Belirlenemeyen Binlerce Ceset, İsrail’in DNA Testi Cihazlarını Yasaklaması Nedeniyle Kimliklendirilemiyor

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırıları sonucu binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine rağmen, kimlik tespiti yapılamıyor. DNA testi yapan cihazların olmaması bu süreci oldukça zorlaştırıyor.

İsrail’in saldırıları sonucunda bugüne kadar 51 binden fazla Filistinli hayatını kaybederken, birçoğu enkaz altında kalarak kimliği tespit edilemedi. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yayımlanan rapora göre, Gazze adeta toplu mezara dönmüş durumda.

Ölenlerin kimliklerinin belirlenememesi, İsrail’in uyguladığı ablukanın etkileri ile daha da karmaşık bir hale geliyor. Gazze’nin kuzeyinde bulunan Şifa Hastanesi morgunda, kimliği belirsiz cesetlerin oluşturduğu acı tablo görülmeye değer.

Hastane morgunda, kimlik belirsiz cesetlerin sayısının artmasıyla Adli Tıp uzmanı Dr. Imad Şehhade, elimizdeki imkanlarla tespit çalışmalarına devam ettiğini ancak DNA testi cihazlarının olmaması nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını ifade etti.

İsrail’in DNA testi cihazlarının ve bu cihazları kullanacak personelin girişini yasaklaması, kimlik belirleme sürecini olumsuz etkiliyor. Şehhade, cesetlerin kimliklendirilmesinde ilkel yöntemlere başvurduklarını ve bu durumun aileler için büyük bir acı kaynağı olduğunu belirtti.

Dr. Şehhade, uluslararası toplumdan Gazze’deki sağlık sektörüne destek çağrısında bulunarak, yaşanan trajedinin son bulması için gerekli adımların atılmasını istedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Güncel

Related Posts

Tıp tarihine geçecek operasyon: 3 kilo bebekten yarım kilo tümor çıktı

Kütahya’da 3 kilo 700 gram ağırlığında dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında korkutan artış!

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Viral enfeksiyonların tüm mevsimlere yayıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yalnızca Türkiye için değil küresel olarak durum böyle. Avrupa’da bildirilen rakamlara baktığımızda Covid-19 başta olmak üzere viral enfeksiyonların ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış gözlendi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir