Spor lisesine tarihçi müdür: Bireysel usulsüzlük değil, sistematik liyakat ihlali

Manisa Spor Lisesi’nde Tarih Öğretmeni Atanması Tartışmaları Sürüyor

Eğitim-İş Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Lale Kale, Manisa Spor Lisesi müdürlüğüne Tarih öğretmeni atanmasına sert tepki gösterdi. Kale, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliğine rağmen Tarih öğretmeninin müdür olarak atanmasının kural ihlali olduğunu belirtti.

Manisa Spor Lisesi’ne Beden Eğitimi öğretmeni yerine Tarih öğretmeninin atanmasını daha önce ‘MEB’den on binlerce öğretmene sürgün kararı’ başlığıyla duyurmuştuk. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-İş Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Lale Kale, sendika ve siyasi ilişkilerle yapılan atamaların eğitimde liyakat krizine neden olduğunu vurguladı.

Kale, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliğine dikkat çekerek, spor liselerine sadece beden eğitimi öğretmenlerinin müdür olarak atanabileceğini hatırlattı. Atanan ismin hala Genç Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı olduğunu dile getiren Kale, atamanın yönetmelik hükmüne aykırı olduğunu belirtti.

Kale, atamanın derhal iptal edilmesi gerektiğini söyleyerek, eğitimde adalet ve liyakat prensiplerinin önemine vurgu yaptı. Eğitimde torpil değil, ehliyet ve emek esas alınmalıdır. Çocukların geleceğinin çıkar ilişkilerine kurban edilmemesi gerektiğini belirten Kale, adalet ve liyakat taleplerini her platformda dile getirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Related Posts

Mansur Yavaş: Adalet arayan ailelerin mücadelesi, hepimizin vicdan borcudur

Yavaş “Adalet arayan ailelerin mücadelesi, hepimizin vicdan borcudur. Her zaman yanlarında olacağız.” dedi.

SÖZCÜ TV ve Özlem Gürses’e medyanın en prestijli ödülü

TGC’nin Basın Özgürlüğü Ödülleri’ne bu yıl kurum dalında SÖZCÜ TV, Halk TV, Now TV ve Tele 1 ile Özlem Gürses, Onlar TV, Fatih Altaylı, Nevşin Mengü layık görüldü.

CHP’nin 81 il başkanından ortak açıklama! ‘Bizi kimse teslim alamadı, alamayacak, hele Saray asla teslim alamaz’

CHP’nin 81 il başkanından yapılan ortak açıklamada “Bizi kimse teslim alamadı, alamayacak. Hele Saray asla teslim alamaz. Hepimizi biliyoruz herkes biliyor ki yapılan tutuklamalar gözaltılar hiç biri hukuki değildir” dendi.

İsrail’den Lübnan’ın güneyine yoğun hava saldırısı

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyinde bulunan bölgelere yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.

Canlı yayında ölümden döndü: Salyangoz canından ediyordu

TikTok’ta paylaşılan bir video, ölümcül bir hatayı gözler önüne serdi. Beckylee Rawls, Japonya’nın Okinawa sahilinde dolaşırken estetik görüntüsüne kapıldığı bir deniz kabuğunu topladı. Ancak sonradan fark etti ki, eline aldığı şey dünyadaki en …

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: ‘Halkın iradesi hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz’

Avcılar Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından tutuklanan Utku Caner Çaykara, dün gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösterdi.