Bakanlık dayanamadı açıklama istedi! Kızılay’da milyonlarca liralık satışlar tek tek ortaya çıktı

Kızılay’ın Gayrimenkul Satışları İnceleme Altında

İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde çadır satmasıyla tepkilerin odağı haline gelen Kızılay’ı mercek altına aldı. Bakanlık tarafından 25 Şubat 2025 tarihinde Kızılay Genel Merkezi’ne gönderdiği yazıda kurumun gayrimenkullerine ilişkin dikkat çeken veriler ortaya konuldu ve ivedi olarak açıklama istendi.

İçişleri Bakanlığı denetçisi tarafından hazırlanan yazıda, “Türkiye Kızılay Derneği tarafımızdan denetlenmektedir. Denetçiliğimizce yapılan inceleme neticesinde; Türkiye Kızılay Derneği bünyesinde bulunan 10 adet taşınmazın, Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’ye devredildiği ve devri gerçekleştirilen bahse konu taşınmazların satış bedelinin, taşınmazların piyasa değerinin çok altında olduğu görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

SERVET DEĞERİNDE BİRÇOK GAYRİMENKUL!

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, söz konusu yazıda, Kızılay’ın kuruma bağlı Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’ye, değerinin çok altında göstererek sattığı gayrimenkullere ilişkin tespitler şu şekilde sıralandı:

• 2020 yılında İstanbul Maltepe’de bulunan ve üzerinde 15 katlı sağlık ve bakım kuruluşunun bulunduğu taşınmazın piyasa değerinin yaklaşık 80 milyon TL olduğu belirlendi. Ancak Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, taşınmaz 9 Mart 2021’de 23 milyon TL bedelle satıldı.

• Kayseri’de üzerinde yedi katlı betonarme hastane binası bulunduğu taşınmazın piyasa değeri, 35 milyon 760 bin TL olarak belirlenmesine rağmen 20 milyon 100 bin TL bedelle satıldı.

• Konya’daki 54,4 milyon TL değer biçilen hastane binasının satış işlemi 12 milyon 500 bin TL’ye gerçekleştirildi.

• İstanbul Fatih’teki apartman, 80 milyon TL değer biçilmesine rağmen 17 milyon 100 bin TL’ye satıldı.

• Ankara Çankaya’daki Memnune Caner İş Merkezi’nin bulunduğu bina için 41 milyon TL değer biçildi. Ancak binanın satışı 2022’de 7,5 milyon TL’ye yapıldı.

• İstanbul Kartal’daki dokuz katılı hastane binasının değeri 72,2 milyon TL iken satış işlemi yaklaşık 14 milyon TL bedel üzerinden gerçekleştirildi.

• Kocaeli’ndeki beş katlı bina, yaklaşık 90 milyon TL değer biçilmesine rağmen 9 milyon TL’ye satıldı.

• İstanbul Bakırköy’deki bina için 2020’de 32,3 milyon TL değer biçildi. Ancak 2021’de 5 milyon TL’ye satış işlemi gerçekleştirildi.

• 2022’de Tekirdağ Çorlu’daki binanın değeri 11,2 milyon TL olarak belirlendi. Ancak bina 802 bin TL’ye satıldı.

BAKANLIK ACİL AÇIKLAMA TALEP ETTİ!

İçişleri Bakanlığı tarafından Kızılay’a gönderilen yazıda, Kızılay’ın kendi şirketine değerinin çok altında sattığı gayrimenkuller için “Kızılay Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılmış olan herhangi bir denetim, inceleme, araştırma, soruşturma ve benzeri bir süreç yürütülüp yürütülmediği, varsa buna ilişkin raporlar ve bu konudaki görüş ve öneri yazılarının bilgilerini içeren açıklayıcı cevabi yazınızı ve eki belgelerin birer örneğini ivedi olarak gönderin” ifadelerine yer verildi.

HAPİS CEZASI ALABİLİRLER!

Söz konusu yazıda kurum yöneticilerine “Tarafımıza gönderilmesi ve bu yazıya cevap verilmemesi durumunda 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 32/k maddesi gereği adli işlemle karşılaşılabileceği hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” uyarı yapıldı. İçişleri Bakanlığı’nın belgeleri göndermezseniz işlem yaparız dediği 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 32/k maddesinde, “Belgeyi denetim sırasında ibraz edemeyenler üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır” ifadesi yer alıyor.

Related Posts

CHP konuştu, AKP’li yönetim çark etti: Su da yok ikram da!

AKP’li Elazığ Belediyesi’nde CHP’li meclis üyesi Murat Akkoç’un, belediye yönetiminin Alevi yurttaşlara karşı ayrımcı tutum sergilediklerine dair eleştirilerin ardından AKP’li yönetim, adeta çark etti. Önceki oturumda sunulan pasta, börek ikramı bu kez yapılmadı, masalara su bile konulmadı.

Trump: Fed Başkanı Powell’ın derhal istifa etmesi gerekiyor

Trump: Fed Başkanı Powell’ın derhal istifa etmesi gerekiyor

Kral Charles ölmeden cenaze planı hazır

Kral Charles, kendi cenaze töreni için hazırladığı özel protokolde, uzun süredir arası açık olan oğlu Prens Harry ve gelini Meghan Markle’ın kortejde ön sıralarda yer almasını istedi.

İsrail saldırısı sonrası acı içinde babasını sordu: Babam nerede yemek yemek istiyorum

Soykırımcı İsrail’in 21 aydır abluka altında tuttuğu ve katliamlarına ara vermeden devam ettiği Gazze Şeridi’nden acı manzaralar gelmeye devam ediyor. Han Yunus’ta ailesiyle sığındığı çadıra yapılan hava saldırısı sonrası Nasır Hastanesine getirilen 6 yaşındaki Gazzeli küçük kız, yatırıldığı sedyede babasının nerede olduğunu sordu. Aç bırakmanın adeta bir silah gibi kullanıldığı Gazze’de, şarapnel parçalarının isabet etmesiyle yüzü kanlar içinde kalan çocuğun, “Babam, babam nerede? Yemek yemek istiyorum.” sözleriyle doktorlara seslendiği anlar izleyenlerin yüreklerini sızlattı.

Üç günlük servet sahibi oldular

Sistemdeki basit bir hesaplama hatası, binlerce Norveçliyi kısa süreliğine milyoner ilan etti. Üç gün boyunca büyük ikramiyeyi kazandığını düşünen oyuncular, gerçeği öğrendiklerinde büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Süveyş Körfezi’nde bir sondaj gemisi alabora oldu: 6 ölü, 21 kayıp

Mısır Petrol Bakanlığı, ülkenin doğusundaki Süveyş Körfezi’nde bir sondaj gemisinin alabora olduğunu duyurdu.