Devlet Tiyatroları’nda biletlerine yüzde 300 zam

Devlet Tiyatroları Bilet Fiyatlarına Yapılan Zamlar Tartışma Yarattı

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Devlet Tiyatroları, bilet fiyatlarına yapılan yüksek zamlarla gündemde. Enflasyon ve döviz kurlarındaki artışlar nedeniyle, vatandaşların alım gücü her geçen gün azalırken, Devlet Tiyatroları da zam furyasına katıldı.

Yüksek Zamlarla Karşı Karşıya

2024 yılı sonunda enflasyonun yüzde 44 olarak açıklanmasına rağmen, 2025 yılı için asgari ücrette yalnızca yüzde 30 artış yapılması, enflasyonun üzerindeki zamların boyutlarını gözler önüne serdi. Mart 2025 enflasyon oranı yüzde 38 olarak gerçekleşirken, Devlet Tiyatroları bilet fiyatlarına gelen zamlar enflasyonun da üzerine çıktı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, bilet fiyatlarına yapılan zamlarda cömert davranarak, zam oranlarını enflasyonun kat kat üzerinde belirledi. Buna göre, bilet fiyatları kategorilere göre ayrılarak yüzde 71 ile yüzde 371 arasında değişen oranlarda artış gösterdi.

Birinci kategori tam bilet fiyatı 115 liradan 450 liraya yükselirken, indirimli bilet fiyatı ise 70 liradan 330 liraya kadar çıktı. Bu durum, bilet fiyatlarında ortalama yüzde 300’lük bir artış anlamına geliyor.

Büyük orandaki bilet fiyatı artışı sonrasında ise Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (DETİS) konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, sanat kurumlarının kar-zarar mantığıyla ele alınamayacağı ve Devlet Tiyatroları’nın bilet gelirlerinin kurum bütçesine değil genel bütçeye aktarıldığı vurgulandı. Bu nedenle, bilet fiyatlarındaki artışın seyirci sayısını olumsuz etkileyebileceği ve kurumun geleceği üzerinde endişe verici etkiler yaratabileceği belirtildi.

Related Posts

İBB’den çocuklara müjde! Harekete geçildi, ücretsiz olacak

Metro İstanbul, Yuvamız İstanbul, Spor İstanbul, İSPARK, Tech İstanbul gibi iştiraklerin yanı sıra İBB’nin farklı birimleri tarafından yürütülen çok sayıda yaz programıyla 2025 yazı boyunca binlerce çocuğa eğitim, eğlence ve gelişim olanağı …

Doların tahtı sallanıyor! Doların zayıfladığına dair en büyük işaret bugün geldi

Mısır ve Çin, dolar bağımlılığını azaltmak ve ekonomik ilişkileri derinleştirmek amacıyla yerel para birimleriyle üç önemli anlaşmaya imza attı. Anlaşmalar kapsamında iki ülke arasındaki ticarette yuan ve Mısır lirası kullanımının artırılması hedefleniyor. Uzmanlar, bu adımın küresel finans sisteminde alternatif para birimlerine yönelişin işareti olduğunu belirtirken doların da tahtının sallandığına dikkat çekiyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türk Telekom’un imtiyaz sözleşmesi 25 yıl uzatılıyor

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türk Telekom’un imtiyaz sözleşmesi 25 yıl uzatılıyor

Sanayi verisi iyi gelince Şimşek uçtu: İkinci çeyrekte güçlü bir büyüme bekliyoruz

Mayıs ayı sanayi üretimi verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından yayımlandı. Açıkalanan veriler sanayi üretiminin yıllık yüzde 4,9 arttığının gösterdi. Mayıs ayında sanayi üretimi, bir önceki aya göre %3,1 oranında arttı. Nisan ayında …

Horoz karası üzümünde kara yıl

Musabeyli ilçesine bağlı Kayapınar Köyü Muhtarı Ramazan Ercan, her yıl yaklaşık 5 bin ton olan horoz karası üzümü rekoltesinin bu yıl bin tona kadar düşmesinin beklendiğini belirtti. Muhtar Ercan, “Gerek don, gerekse aşırı sıcaklık ve kuraklık …

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.