Başkan Tugay Parkinson hastaları ve yakınları ile buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Parkinson Hastaları İçin Özel Merkezler Kuruyor

11 Nisan Dünya Parkinson Farkındalık Günü ve Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği’nin 10. kuruluş yılı etkinliğinde Karşıyaka’da bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Alzheimer, Parkinson, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklar için özel merkezler kuracaklarını açıkladı.

Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda yapılan etkinliğe katılan Başkan Tugay, hastalar ve yakınlarıyla bir araya gelerek, özel sağlık merkezlerinin kurulması hedeflerini paylaştı. Bu merkezleri sivil toplum kuruluşları, hastalar ve yakınları ile birlikte çalışarak hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Başkan Tugay, “Size bir yer bulacağız. Yer bulamazsak yer yapacağız. İhtiyacınız olan her türlü hizmeti size sunacağız” dedi.

Parkinson Hastalığı için Yeni Binalar Planlanıyor

Geçmiş dönemlerden bu yana Parkinson ve benzeri kronik hastalıklara destek verdiklerini vurgulayan Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni binalar ve tesisler planladıklarını ifade etti. Ayrıca, Eşrefpaşa Hastanesi’nin bazı avantajlarından da bahseden Başkan Tugay, bu hastalara destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İzmir’de 10 binin üzerinde Parkinson hastası bulunduğunu belirten Başkan Tugay, hastalar ve yakınlarına destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Parkinson Hastalığıyla sembolleşen Lale çiçeğini hediye alan Başkan Tugay, etkinlikte müzik dinletisi sunan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serap Nargaz ve diğer katılımcıların şarkılarına eşlik etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Kadınlardan ‘normal doğum’ kampanyasına tepki: Kaç çocuk doğuracağımıza biz karar veririz

Kadınlardan ‘normal doğum’ kampanyasına tepki: Kaç çocuk doğuracağımıza biz karar veririz

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.