Zelenskiy, Trump ile Görüşecek

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Trump ile Görüşecek

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Finlandiya’da mevkidaşı Alexander Stubb ile bir araya gelerek, “ABD Başkanı Trump ile bugün görüşeceğiz” açıklamasında bulundu. Zelenskiy’nin Helsinki’de gerçekleştirdiği temaslar kapsamında yapılan basın toplantısında, Rusya’nın 2022’de başlattığı saldırılar ve Finlandiya’nın sağladığı askeri ve insani yardımlara teşekkür etti.

Finlandiya, Ukrayna’nın Yanında!

Zelenskiy, Rusya’nın saldırılarına rağmen Finlandiya’nın desteğinin önemine vurgu yaparak, “Finlandiya’nın yanında olması bizi güçlü kılıyor. ABD Başkanı Trump ile yapacağımız görüşme, sonraki adımlarımızı belirlemede büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu. Zelenskiy, Rusya’nın müzakerelere devam etmesine rağmen saldırılarına devam etmesinin, ülkenin barış isteğini göstermediğini belirtti.

“Ukrayna, Topraklarını Bırakmayacak”

Zelenskiy, Ukrayna’nın savaş sonrası Finlandiya gibi topraklarını bırakmayacağını vurgulayarak, “Ukrayna’nın işgal edilen toprakları, kırmızı çizgimizdir. Bu toprakları bırakmayacağız” açıklamasını yaptı. Finlandiya Cumhurbaşkanı ise, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü konusunda Finlandiya’nın desteğini yineledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb, Rusya’nın barış görüşmelerine açık olmasının önemine işaret ederek, “Rusya, ABD’nin ateşkes önerisini şartsız kabul etmeli. Ukrayna’nın şartsız ateşkesi kabul etmesi, barış için önemli bir adımdır” dedi. Stubb, Avrupa’nın barış isteğine dikkat çekerek, Rusya’nın gerçek bir barış isteğini göstermesi gerektiğini belirtti.

Finlandiya’nın Ukrayna’ya verdiği destek sürerken, Avrupa ve NATO ile birlikte olacaklarının altını çizen Finlandiya Cumhurbaşkanı, Ukrayna’nın Avrupa için önemli bir parça olduğunu vurguladı. İki ülke arasındaki dayanışma, barış için umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor. – HELSİNKİ

Related Posts

Tutuklu Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: ‘Halkın iradesi hiçbir karanlığın içinde kaybolmaz’

Avcılar Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından tutuklanan Utku Caner Çaykara, dün gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösterdi.

Elon Musk Amerika Partisi’ni duyurdu

Tesla ve X’in sahibi, dünyanın en zengin iş adamlarından Elon Musk, ‘Amerika Partisi’ni kurduğunu duyurdu.

Türkiye’de faaliyet gösteren siyasi parti sayısı belli oldu…

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının güncellediği kayıtlarına göre, 180 siyasi partinin faaliyette olduğu Türkiye’de, AKP 10 milyon 878 bin 733 ile en fazla üyeye sahip siyasi parti konumunda bulunuyor.

Erzurum’da 439 kişi kayıp olarak aranıyor

Erzurum Valisi 2020-2025 yılları arasındaki kayıp aramalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Vali, 439 kişinin halen arandığını bildirdi.

BAE’den İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail’den yapılan işgal altındaki Batı Şeria’yı ilhak çağrılarını kınadı.

Atatürk Havalimanı’nda yangın paniği! Pist uçuşa kapatıldı

Atatürk Havalimanı’nda pist başına ilerleyen özel uçakta yangın ikazı verildi. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde olay büyümeden kontrol altına alındı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.