Araştırma: İçtiğiniz kahve türü kalp krizi riskinizi artırabilir

Filtre Kahve İçmek Kalp Krizi Riskini Azaltabilir

Norveç’te gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, kahve tercihinin kalp krizi riskini etkileyebileceği ortaya çıktı. Uzmanlar, filtre kahve içmenin kalp hastalığı riskini azaltmada daha etkili olabileceğini belirtti.

Araştırmacılar, 20 binden fazla kişinin günlük kahve alışkanlıklarını inceledi. Katılımcılar, günlük kahve tüketimlerine göre 1-2 bardak, 3-5 bardak ve 5’ten fazla kahve içen gruplar olarak kategorilendirildi.

Farklı kahve türleri olan filtre, toz ve kapsül kahveler de incelenirken, uzmanlar kadınların günlük ortalama dört fincandan az kahve içtiğini, erkeklerin ise ortalama olarak beş bardak kahve tükettiğini belirledi.

“Filtre Kahve Kolesterolü En Az Artıran Kahve Türü”

Uzmanlar, filtre kahvenin kolesterolü en az artıran kahve türü olduğunu vurgularken, aşırı kahve tüketiminin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Düşük miktarda kahve tüketenlerin (günde iki fincandan az içenler) tercih ettikleri kahve türünden endişelenmemesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, günde üç fincandan fazla kahve içenlerin ise tüketimlerine özen göstermesi gerektiğini vurguladı. (DHA)


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Tıp tarihine geçecek operasyon: 3 kilo bebekten yarım kilo tümor çıktı

Kütahya’da 3 kilo 700 gram ağırlığında dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında korkutan artış!

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Viral enfeksiyonların tüm mevsimlere yayıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yalnızca Türkiye için değil küresel olarak durum böyle. Avrupa’da bildirilen rakamlara baktığımızda Covid-19 başta olmak üzere viral enfeksiyonların ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış gözlendi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir