Göktaş ve AB Heyeti Görüştü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, AB Komisyon Üyesi Lahbib İle Toplandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Eşitlik, Hazırlıklılık ve Kriz Yönetiminden sorumlu üyesi Hadja Lahbib ve beraberindeki heyetle görüştü.

Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Lahbib ve beraberindeki heyetle Bakanlıkta bir araya geldiklerini belirtti.

Görüşmede, Suriye ve Gazze’ye yönelik insani yardımlar, Suriye’ye gönüllü geri dönüşlerin insani ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi konusunda kadın ve çocukların korunması, Suriye’nin yeniden inşasında kadınların rolü ve bu konularda uluslararası işbirliği konularını ele aldıklarını aktaran Göktaş, “Türkiye olarak bölgesel barış konusunda her daim kadınlar ve çocukların güvenliğini önceleyen bir yaklaşım sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Related Posts

İmzalar atıldı bayrağı belli oldu: Yeni ülke resmen kuruluyor

Yeni Kaledonya, şimdi kendi bayrağını dalgalandırmaya hazırlanıyor. Bougival’da imzalanan anlaşmayla, ada halkı ile Paris yönetimi arasında Fransa’ya bağlı ancak kendi kimliğini taşıyan özel statülü bir Yeni Kaledonya devleti için ilk adım resmen atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı

AKP’nin kurucu isminden dikkat çeken ‘rehavet’ uyarısı

AKP kurucularından Hüseyin Çelik, terör örgütü PKK’nın silah bırakma töreninin ardından sürecin kalıcılığı için demokratik ve hukuki zeminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğine ziyarette bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” kapsamında Bosna Hersek’te Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ziyarete, çeşitli partilerden milletvekilleri eşlik etti.

12,5 milyonluk proje çöktü, köylü susuz kaldı!

Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Akkuşağı köyünde içme suyu çilesi büyüyor. 12,5 milyon TL harcanan şebeke suyu projesi bitti ama 4 mezraya hâlâ su gitmiyor. Köylü perişan, muhtar isyan ediyor. Köy muhtarı Selim Yavuz, “Vali bey, genel sekreterle köyümüze gelmişti biz bu sorunu vali beye söylemek istedik ama genel sekreter ‘ben müteahhitte yaptıracağım vali beye durumu iletmeyin’ dedi. Bir yıldır çözüm bekliyoruz, cebimden 35 bin TL harcadım” dedi.

Hamas, Trump’ın Gazze’de ateşkes teklifini kabul etti

İsrail’in yoğun saldırılar düzenleyerek, 57 bin 575 Filistinlinin ölümüne neden olduğu Gazze Şeridi’nde ateşkes görüşmelerinde yeni bir gelişme yaşandı. Hamas yetkilisi Taher al-Nunu, grubun ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 Temmuz’da İsrail’in kabul …