8. Karadeniz Meme Kongresi: Kadınlarda En Sık Görülen Kanser Meme Kanseri

8. Karadeniz Meme Kongresi: Meme Kanseri Kadınlarda En Sık Görülen Kanser Türü

SAMSUN – Samsun‘da düzenlenen “8. Karadeniz Meme Kongresi”nde, kadınlarda en sık ölüme neden olan kanser türü olan meme kanseri ele alındı. Kongreye katılan hekimler, meme kanseriyle ilgili son gelişmeleri değerlendirdi ve erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

Samsun Meme Derneği tarafından düzenlenen kongreye 90 konuşmacı ve 200 katılımcı katıldı. Kongre, meme kanserindeki son gelişmelerin tartışıldığı önemli bir platform sağladı. İhlas Haber Ajansı’na konuşan hekimler, meme kanserinin önemine dikkat çekti.

“Her 8 kadından biri meme kanserine yakalanıyor”

Prof. Dr. İdris Yücel, Medicana International Samsun Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı, meme kanserinin çok değişkenli bir hastalık olduğunu belirterek, “Meme kanseri her kadında farklı şekillerde kendini gösterebilen bir hastalıktır. Her 8 kadından biri hayatı boyunca meme kanserine yakalanma riski taşıyor. Erken teşhis, tedavi başarısını artırıyor” açıklamasında bulundu.

“Kadınlarda en sık görülen kanser türü”

Prof. Dr. Necati Özen, Medical Park Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu belirterek, “Meme kanseri en ölümcül kanser türlerinden biridir ancak erken teşhisle yüksek tedavi başarısı sağlanabilir” dedi.

“Her 8 kadından 1’ini etkiliyor”

Meme Derneği Başkanı ve VM Medical Park Samsun Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Kemal, kongrede meme kanseriyle ilgili tecrübelerin paylaşıldığını vurgulayarak, “Meme kanseri dünya genelinde ve Türkiye’de en sık görülen kanser türüdür. Her 8 kadından biri bu hastalıkla karşı karşıya kalıyor. Genç yaşlarda da görülebilen meme kanserine karşı multidisipliner bir ekip tarafından mücadele ediliyor” şeklinde ifade etti.

“Kendi kendine muayene hayati önemde”

Op. Dr. Özlem Karaca Ocak, Medicana International Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı, kadınların kendi kendine düzenli meme muayenelerinin erken teşhis için büyük önem taşıdığını belirterek, “Meme kanseri en sık görülen kanser türlerinden biridir. Her ay düzenli yapılan muayene sayesinde değişiklikler erken fark edilebilir ve tedavi başarısı artırılabilir” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FURKAN ABREK ÜNAL – Sağlık

Related Posts

Tıp tarihine geçecek operasyon: 3 kilo bebekten yarım kilo tümor çıktı

Kütahya’da 3 kilo 700 gram ağırlığında dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında korkutan artış!

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Viral enfeksiyonların tüm mevsimlere yayıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yalnızca Türkiye için değil küresel olarak durum böyle. Avrupa’da bildirilen rakamlara baktığımızda Covid-19 başta olmak üzere viral enfeksiyonların ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış gözlendi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir