5 çocuğun can verdiği faciada anne için 20 yıl hapis talebi

İzmir Yangınında 5 Kardeşin Annelerine Verilen Cezada İndirim Talebi

İzmir’de yaşanan acı yangında hayatını kaybeden 5 kardeşin annesi Sinem Melisa Akcan hakkında belirlenen ceza miktarı kesinleşti.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma sona erdi ve iddianamede olayın detaylarına yer verildi. İddianameye göre; Akcan, çocukları uyuttuktan sonra evden ayrılıp elektrikli ısıtıcı açarak hurda toplamaya gitti. Çocukların yaşları sebebiyle ısıtıcıyı devirebilecekleri veya yanlışlıkla devrilerek yangına sebep olabileceği göz önüne alındı. Akcan’ın bu durumu öngörmesi ve gerekli önlemi almaması sebebiyle sorumlu tutuldu.

İddianamede, şüphelinin kendi çocuklarının ölümünden sorumlu olduğu belirtildi.

Akcan’ın ifadesine göre, çocuklarını yatırdıktan sonra elektrikli ısıtıcıyı ortada açık bırakarak hurdaları satmaya gittiğini söyledi. Eve döndüğünde yangını fark ettiğini ve çocuklarını dışarı çıkardığını ifade etti.

Olay anını anlatan Akcan, komşusundan yardım istediğini ve kapının iç kolu olmadığı için sadece çekip çıktığını belirtti. Eşinin cezaevinde olduğunu ve onun yükümlülüklerini üstlendiğini ekledi.

Akcan hakkında “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma” suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca ailevi durumundan dolayı cezada indirim istendi.

Related Posts

Cannes Film Festivali de etkilendi: Fransa’nın güneyinde büyük çaplı elektrik kesintisi!

Cannes Film Festivali de etkilendi: Fransa’nın güneyinde büyük çaplı elektrik kesintisi!

Son dakika… İmamoğlu, İBB yöneticileri ve çalışanlarına seslendi, iktidara tepki gösterdi

Son dakika haberi… İBB’ye yönelik peş peşe düzenlenen operasyonların ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İBB yöneticileri ve çalışanlarına seslenen Ekrem İmamoğlu, “Sizler; ülke tarihinde görülmemiş en vahşi baskılara, saldırılara, düşman hukukuna ve hiçbir dayanağı olmayan gözaltı ve tutuklamalara şahit oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

Ahmet Özer 7 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıkıyor: 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemi…

Tutuklanıp, yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer 205 gün sonra Silivri’de hakim karşısına çıkacak. Özer’in “silahlı terör örgütü üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Neden bu zulüm

Boğaziçi Üniversitesi’nde Nureddin Yıldız’ı protesto eden Mina Pelit hapse atıldı Pelit’in stajını yaptığı kreşteki öğrenciler, davaya bakan hâkimin tatilini bekliyor.

ABD’de iki İsrailli diplomat öldürüldü

Gazze’deki soykırım dünyadaki İsrail karşıtlığını yükseltirken ABD’nin başkenti Washington DC’de iki İsrailli diplomat silahlı saldırıda öldürüldü.30 yaşındaki ABD vatandaşı Elias Rodriguez, Yahudi Müzesi’nde İsrail elçilik çalışanları Yaron Lischinsky ve Sarah Lynn Milgrim’i vurup polise teslim oldu. Rodriguez bu sırada “Özgür Filistin” diye bağırdı. Saldırının ardından İsrail, dünyadaki elçiliklerinde güvenlik seviyesini yükseltti.